Quantcast

Fordilla neljä hybridi-Pumaa myös Ruotsin MM-rallissa – Jari Huttunen avaa kautensa WRC2-luokassa

Helmikuun lopussa ajettavan Ruotsin MM-rallin ilmoittautumisaika on päättynyt.
Jari Huttunen
Jari Huttunen ajoi yleiskilpailun pohjat Skodalla Ruotsissa vuonna 2019. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisajärjestäjä julkaisi tiistaina 50 nimeä kattavan alustavan osallistujalistan 24.-27. helmikuuta ajettavaan osakilpailuun. Lopullinen osallistujalista julkaistaan tämän viikon perjantaina.

Uuden sukupolven Rally1-autoilla Ruotsissa ajaa kaksi suomalaiskuskia, kun Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi nähdään Toyota GR Yaris Rally1 -auton ratissa. Toyotalla ykkösluokan kilpurilla kaasuttelevat myös Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

M-Sport Fordin vakikuskien Craig Breenin, Adrien Fourmaux´n ja Gus Greensmithin lisäksi Puma Rally1 -autolla Ruotsin lumilla ajaa myös italialainen miljonääri Lorenzo Bertelli. Hyundain Rally1-autolla ajavat puolestaan Ott Tänak, Thierry Neuville ja Oliver Solberg.

Jari Huttusen rallikausi alkaa Ruotsin MM-rallista M-Sportin WRC2-luokan Ford Fiestalla. Samassa luokassa pisteistä ajavat myös Eerik Pietarinen Volkswagenilla ja Emil Lindholm Skodalla. Suomalaiskolmikko saa kovatasoisessa luokassa vastaansa muun muassa Andreas Mikkelsenin, Ole Christian Veibyn, Nikolai Grajzinin ja Marco Bulacian.

Teemu Sunisen kausi ei ala vielä Ruotsistakaan. Rallit.fin tietojen mukaan Hyundain rallitalli on aloittelemassa tämän kauden WRC2-projektiaan vasta Portugalin MM-rallista toukokuussa.

Sami Pajari on ilmoittautunut Ruotsin MM-ralliin WRC3-luokkaan. Pajari voitti viime viikonloppuna Monte Carlossa kyseisen luokan, mutta ajaa ensi viikolla Riihimäen SM-rallissa WRC2-luokituksen autolla. Ilmeisesti lopullinen valinta viime kauden JWRC-mestaruuspalkinnon suhteen on kuitenkin Ford Fiesta Rally3.

Ruotsin lumilla WRC3-luokassa ajaa Pajarin lisäksi myös Lauri Joona. Tuomas Skantz on myös mukana Ruotsissa. Skantz ajaa kisan Skoda Fabia R5:lla, mutta virallisten luokkien ulkopuolella.

Yhtenä kuriositeettina osallistujalistalta voidaan poimia kenialaisen McRae Kimathin nimi. Kyseessä on Kenian MM-rallin pomon Phineas Kimathin poika, joka ajaa Ruotsissa Ford Fiesta Rally3 -autolla Pajaria ja Joonaa vastaan. Kyseessä on rallilegenda Colin McRaelta nimensä saaneen nuoren kenialaisen ensimmäinen ralli Afrikan ulkopuolella.

Ruotsin MM-rallin alustavan osallistujalistan voit katsastaa tästä linkistä.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin hurjimmat tilanteet.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397704″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat