WRC-tallipomo harmitteli walesilaistähtensä rengasrikkoa – ”He olisivat taistelleet voitosta”

Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Poo

M-Sport Fordin walesilaiskuski Elfyn Evans palasi pitkän sairauslomansa jälkeen tositoimiin viime viikonloppuna ajetussa kotikisassaan.

Evans satutti selkäänsä Rally Estoniassa heinäkuussa sillä seurauksella, että häneltä jäi kolme MM-rallia väliin. Walesissa kotiteillään Evans ajoi monta pohja-aikaa, mutta perjantaina sattunut virhe pudotti Evansin terävimmästä kärjestä.

– Viikonloppu oli aika hyvä. Tietenkin olisi ollut mukavaa, jos olisimme olleet tulosliuskalla vähän korkeammalla. Näin se kuitenkin joskus menee ja virheisiin ei ole tällä tasolla varaa. Kilpailu on nyt niin kovaa, viidenneksi sijoittunut Evans summasi.

– Vauhtimme oli kuitenkin kohdillaan ja saimme yleisöltä mahtavasti tukea. Sitä tunnetta ei voita mikään, kun saa kilpailla kotiyleisön edessä. Sitten kun ajaa pohja-aikoja Walesin lippujen liehuessa, niin se on aika hyvä fiilis. Se antaa meille itseluottamusta loppukauden kisoihin, Evans jatkoi.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

M-Sportin väreissä ajoi myös Ruotsin Pontus Tidemand sekä Suomen Teemu Suninen. Tidemand kurvaili maaliin seitsemäntenä, kun taas Sunisen kisa jäi kesken lauantai-iltana. Tiimipomo Richard Millener toivoi miehistöltään enemmän.

– Me emme saaneet tänä viikonloppuna sitä tulosta, mitä lähdimme hakemaan. Elfynin ja Scottin (Martin) kilpailukyky oli kuitenkin rohkaisevaa. He ottivat seitsemän pätkävoittoa ja ilman perjantain rengasrikkoa he olisivat taistelleet voitosta, Millener paalutti.

– Me tiedämme, että meillä on auto, jolla voi voittaa ralleja. Me myös tiedämme, että Elfyn ja Scott voivat niitä voittoja tuoda. Vaikka tänä viikonloppuna moni asia turhautti, niin oli siinä myös paljon positiivista, jonka varaan voimme rakentaa Espanjan ja Australian ralleja ajatellen.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö