Quantcast

FIA:n tuoreelta nokkamieheltä painavaa tekstiä rallin MM-sarjan tulevaisuudesta

Rallin MM-sarjassa on podettu jo vuosien ajan pulaa autonvalmistajista.
Rally1-autot 2022
Kauteen 2022 startattiin kolmen tiimin voimin. Kuva: Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaudella 2019 mukana oli neljä tiimiä, mutta Citroen veti töpselin irti seinästä vuoden lopussa.

Uusien Rally1-hybridisääntöjen piti houkutella MM-sarjaan mukaan uusia valmistajia, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että yksikään automerkki ei ole edes lähellä liittymistä WRC-karkeloihin mukaan.

Ongelma ei ole uusi. Viimeksi MM-sarjassa nähtiin enemmän kuin neljä automerkkiä kaudella 2005.

FIA:n tuore presidentti, itsekin rallitaustaa omaava Mohammed Bin Sulayem ei usko, että tallien määrä lisääntyy ihan lähitulevaisuudessa.

– Meidän on aloitettava puhtaalta pöydältä, eikä etsiä mitään laastariratkaisua. Asiaa on tarkasteltava isossa mittakaavassa. Meidän on sitoutettava autonvalmistajia, Bin Sulayem sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Valmistajia on kuunneltava. En syytä FIA:aa, mutta sen sanon, että tämän on oltava yhteinen hanke FIA:n, WRC-Promoottorin ja autonvalmistajien kesken. Myös hallitusten edustajia on sitoutettava mukaan.  

Itse 14 kertaa urallaan Lähi-Idän rallimestaruuden voittanut Bin Sulayem korostaa, että hän on puhunut samasta asiasta jo 30 vuotta.

– Minulla meni 30 vuotta, että sain ääneni kuuluviin, mutta en halua, että MM-sarjalla menee toiset 30 vuotta. Meillä ei ole niin paljon aikaa, FIA:n nokkamies paaluttaa.

– Toimintaympäristö muuttuu ja me olemme paineiden alaisena. Autonvalmistajien sitouttaminen ja kuunteleminen on avainasemassa. Ei meillä ole kuitenkaan mitään taikasauvaa, jolla asiat järjestyvät vuodessa tai kahdessa. Tämä on pidempi prosessi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat