Quantcast

FIA päättää ranskalaiskuskin kohtalosta – isot panokset rallin MM-sarjan luokkamestaruustaistossa

Yohan Rossel
Yohan Rossel Kreikan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruustaistelussa saatetaan nähdä vielä uusi käänne, sillä ranskalainen Yohan Rossel on jännän äärellä ensi viikon torstaina, kun FIA päättää Citroen-kuskin kohtalosta syyskuun Kreikan MM-rallin osalta.

Rossel ajoi ykkösenä maaliin Akropolis-rallissa omassa luokassaan, mutta voitonjuhlat olivat kuitenkin ennenaikaiset, sillä ranskalainen hylättiin kisan jälkeisessä tarkistuksessa. Tuomariston päätöksestä kävi ilmi, että ranskalaisen Citroen C3 Rally2 -kilpurin etupään runkorakenne oli liian painava. Luokitteluun verrattuna painoa oli 100 grammaa liikaa.

FIA lupasi Kreikan MM-rallin jälkeisessä päätöksessä syyskuun puolivälissä, että asia ratkaistaan lähiviikkojen aikana. Homma kuitenkin viivästyi, mutta päätös annetaan ensi viikolla. Jos Rosselin valitus hyväksytään, nousee mies takaisin mukaan WRC3-luokan mestaruuskamppailuun.

Rosselin hylkäyksen myötä WRC3-luokan voitti Kreikassa puolalaiskuski Kajetan Kajetanowicz, joka johtaa luokkaa tasapistein Rosselin kanssa ennen Monzan MM-rallia, joka päättää rallikauden. Kolmantena luokassa on Emil Lindholm, mutta suomalainen ei voi enää ajaa sarjan pisteistä, koska vaaditut seitsemän rallia on jo täynnä.

Rosselin auton apurunko oli liian painava myös Sardinian MM-rallissa kesäkuussa, jolloin Citroen Racing sai hommasta 30 000 euron sakon, josta puolet oli ehdollista, mikäli vastaavaa vielä tapahtuu. Tiimipomo Vincent Ducher kertoi tuomaristolle Kreikassa, että sama osa punnittiin kaksi kertaa Italian rallin jälkeen, jolloin osa oli uusi ja käyttämätön. Ducher ei osannut selittää, miten apurunkorakenteella oli jälleen liikaa painoa.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Kreikan MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387487″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat