F-rallisarja jatkuu Kuhmoisissa – Niko Mäkinen kisaa jälleen setänsä Honda Civicillä

Niko Mäkinen. Kuva: Timo Louhelainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

F-Rallisarjan toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Kuhmoisissa. Niko Mäkinen starttaa kilpailuun kartturinaan viime kaudelta tutuksi tullut Jarno Ottman, kaksikon edellinen yhteinen kilpailu oli viime syksynä ajettu SM-ralli Turussa.

F-Rallisarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Hankasalmella. Siellä Mäkinen oli hyvässä vauhdissa, mutta ulosajo vei mahdollisuuden taistella yleiskilpailun voitosta. Viidennen sijan ja luokkavoiton ansioista laihialainen on sarjassa 2-vetoisten nuottiluokassa neljäntenä.

– Pelästyin että nyt on laina-auto entinen. Meille tuli nuottivirhe, vedettiin ulos tiukassa oikeassa, onneksi ei ollut vastassa puita eikä kiviä, muuten olisi kisa päättynyt sinne, Mäkinen muisteli tilannetta.

Mäkinen kilpailee setänsä Tomi Mäkisen Honda Civicillä.

– Luotan Nikon ajotaitoihin, ja kun avauskisa meni vauhdin puolesta niin hyvin, niin pitäähän sitä ajamaan päästä. Ei minua auton puolesta jännitä, oletan että Honda tulee ehjänä takaisin, Tomi Mäkinen kertoo hymyillen.

Kuhmoisten Sora –ralli alkaa lauantaina 23. helmikuuta klo 10.01 ja maaliin autokuntia odotetaan klo 15.20. Kilpailussa ajetaan viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 73 kilometriä.

– Tavoite on edetä lähdöstä maaliin tietä pitkin. Odotan hienoa reittiä. Keski-Suomessa on yleensä mahtavat pätkät. Tehdään Jarnon kanssa perjantaina osuvat nuotit, niistä on sitten hyvä lauantaina päästää. SM-sarjaa ajaessa oli välillä paineita, nyt meillä on päällimmäisenä mielessä pitää hauskaa. Kun saadaan ihan rennosti kisata, niin uskon, että lopputulos on hyvä, Mäkinen suunnittelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat