Grönholmin kartturi jätti takaportin ralleihin – ”Bottas on jotain suunnitellut”

Timo Rautiainen
Timo Rautiainen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Timo Rautiainen pääsi nautiskelemaan viime viikonloppuna pitkästä aikaa MM-rallitunnelmasta, kun Rautiainen luki nuottia tutulle aisaparilleen Marcus Grönholmille.

Koitos oli kokeneelle kartturille jo tämän kauden toinen, sillä Rautiainen istui myös F1-tähti Valtteri Bottaksen vieressä tammikuun Tunturirallissa Rovaniemellä. Kilpailukokemus MM-rallista oli kuitenkin erityisen tärkeä, sillä Rautiainen toimii tätä nykyä Kansainvälisen autoliitto FIA:n rallikomission varapuheenjohtajana.

– Tämä oli oikein silmiä avaava kokemus minulle. Se oli tärkeää myös siinä mielessä, että olen FIA:ssa hommissa. En vaan tuijottele paperista reittiä, vaan nyt on kokemusta siitä ihan tältäkin puolelta, Rautiainen sanoo Rallit.fille.

– Se on ehdottoman tärkeää, että näkee kokonaisuuden kilpailijan kannalta. Uskon, että tästä oli minulle valtavasti hyötyä.

Grönholm vannoi Ruotsin rallin jälkeen, että nyt ajohommat jäävät lopullisesti nuoremmille. Myöskään Rautiaisella ei ole aikomusta kisasta, joskin pieni takaportti jää kuitenkin auki.

– Ehkä Bottaksen kanssa (voisin ajaa). Hän on jotain suunnitellut, mutta ei ole vielä mitään varmaa. Ei tässä muutenkaan oikein ehdi mitään ajaa, Rautiainen toteaa.

Grönholmin ja Rautiaisen visiitti Ruotsin MM-ralliin oli vaiherikas.

– Ihan hyvä maku jäi päällimmäisenä mieleen. Pikkaisen jäi kuitenkin harmittamaan, kun haettiin ehjää kisaa, mutta sössittiin homma perjantaina ja sitten tuli vielä jarruongelmat päälle. Paikoitellen onnistuttiin ihan hyvin. Huomattiin, että ei ihan hukassa olla vauhdin suhteen. Tosin ei sitä vauhtia nyt ollut mikään tarve löytääkään, Rautiainen summaa.

Kaksikosta Grönholmilla oli vaikeinta muistaa, että kyseessä oli ensimmäisen kisa yhdeksään vuoteen.

– En minä paljoa toppuutellut. Oltiin sovittu, että toistan nuotissa niitä hitaita paikkoja. Sitä toistoa tulikin ihan riittävästi. Kyllä hän ymmärsi itsekin pääosin. Se vaan tahtoo unohtua, kun on kypärä päässä. Välillä hän raivosi, että aikaa menee, aikaa menee. Kysyin vaan, että mitä sitten, Rautiainen naureskelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat