Quantcast

Ex-rallitähdet aloittivat legendaarisen kisan vahvasti: Sainz johtaa, Loeb toisena

Espanjalaiskonkari Carlos Sainz piti kovinta vauhtia legendaarisen Dakar-rallin avausetapilla sunnuntaina.
Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sainz piiskasi hybriditeknologialla toimivan Audinsa voittoon 368 kilometrin etapilla. Aikaa etapin selvittämiseen espanjalaiselta meni vajaat kolme ja puoli tuntia.

– Minulla oli yksi rengasrikko etapin alussa, jonka jälkeen olin aika varovainen. Sen jälkeen kaikki meni kuitenkin aika hyvin, eikä auton kanssa ollut mitään ongelmia. Huomiselle pitää luoda taas oma strategiansa, vielä 37 kilometrin väliajassa vasta 30. sijalla ollut Sainz totesi.

Toinen rallilegenda Sebastien Loeb oli Prodriven valmistamalla BRX Hunterilla 23 sekuntia Sainzia hitaampi. Kolmannen tilan etapilla valloitti Audin Mattias Ekström, joka hävisi tiimitoverilleen 47 sekuntia.

– Etappi oli mukava, mutta alussa oli paljon isoja kiviä. Yritimme olla järkeviä ja vältellä rengasrikkoja. Sen jälkeen nostimme tasaisesti vauhtia. Menetimme vähän alle minuutin navigaatio-ongelmien vuoksi, mutta ei se ole iso juttu, Loeb puolestaan kommentoi.

Oman Prodriven Hunter-kilpurin vuokrannut ranskalainen Guerlain Chicherit oli avausetapilla komeasti neljäs. Eroa kärkeen tuli vain reipas minuutti. Toyotan Yazeed Al-Rajhi oli viides ennen Centuryn Brian Baragwanathia.

Viime vuoden Dakar-voittajan Nasser Al-Attiyahin kisa ei alkanut ruusuisesti. Qatarilainen oli vasta kahdeksas, mutta seitsemän minuutin aikaero ei liki 5 000 kilometrin kisassa merkkaa vielä mitään.

Vielä sunnuntaina etappi starttasi kisan lähtöpaikalta Sea Campilta, jonne se myös päättyi. Maanantaina kuskeilla on edessään 430 kilometrin etappi Al Ulaan.

Dakar-rallin kokonaistilanne 1/14 etapin jälkeen:

 1. Carlos Sainz     Audi   3.28,55
 2. Sebastien Loeb    BRX Hunter +0.10
 3. Mattias Ekström   Audi    +0.33
 4. Guerlain Chicherit  BRX Hunter +1.03
 5. Yazeed Al-Rajhi   Toyota   +2.01
 6. Brian Baragwanath  Century  +6.51
 7. Orlando Terranova  BRX Hunter +7.05
 8. Nasser Al-Attiyah  Toyota   +7.07
 9. Stephane Peterhansel Audi    +8.51
10. Jakub Przygónski   Mini    +8.54

Lue myös nämä

 • Uusimmat