Espanjalaiskuskilta huima nousu Azorien EM-rallin voittoon – ”Puskimme ihan helvetisti”

Espanjalainen Efren Llarena on voittanut Azorien EM-rallin.
Efren Llarena
Efren Llarena. Kuva: FIAERC

Intialaisen MRF:n renkailla ajava Llarena tykitti päätöspätkällä Azorien EM-rallin voittoon. Vielä ennen viimeistä pätkää kotisaaren rallitähti Ricardo Moura piti kärkipaikkaa kuuden sekunnin erolla ennen espanjalaiskuskia.

Llarena kuitenkin löi päätösek:lle hurjat pohjat tauluun ja vei kisan voiton 2,6 sekunnin erolla ennen Mouraa. Kolmanneksi kisassa ylsi Itävallan Simon Wagner, jolla jäi eroa kärkeen reilut puoli minuuttia.

– Tämä on uskomatonta. Olimme aivan äärirajoilla lopussa ja teimme sen. Fiilis on ihan huikea, Llarena kommentoi ERC+ -palvelun lähetyksessä.

– Puskimme ihan helvetisti. Ajoimme varmaan 200-prosenttisesti koko viimeisen pätkän. Olen äärimmäisen ylpeä tiimistäni ja renkaistani.

Intialaisyhtiölle voitto EM-tasolla oli kautta aikain ensimmäinen. Llarenalle voitto oli niin ikään ensimmäinen EM-sarjan pääluokassa. Aiemmin mies on yltänyt EM-karkeloissa kahdesti kolmanneksi ja kertaalleen toiseksi.

Neljänneksi kisassa sijoittui Romanian Simone Tempestini ennen isäntämaan Armindo Araujoa ja Bruno Magalhaesia.

Sunnuntaina virolainen Ken Torn menetti pelin taistelussa palkintosijoista, kun hän joutui keskeyttämään tekniseen vikaan. Ford-kuski oli ennen keskeytystään kisassa neljäntenä.

Araujo nousi EM-sarjan kärkeen. Portugalilaisella on nyt kasassa 45 pistettä. Llarena on toisena 42 ja avauskisan voittanut Nil Solans kolmantena 32 pisteellään.

Rallin EM-sarja jatkuu toukokuun puolivälissä Kanariansaarilla.