Quantcast

Espanjalaiskuski juhli voittoa EM-sarjan avausrallissa, kauden jatkuminen silti epävarmaa

Espanjalainen Nil Solans vei nimiinsä kauden 2022 ensimmäisen EM-rallin Portugalissa.
Nil Solans
Kartanlukija Marc Marti ja Nil Solans juhlivat Portugalissa. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

29-vuotias Volkswagenilla ajanut Solans dominoi rallia alusta saakka ja vei lopulta voiton liki minuutin erolla ennen isäntämaan Armindo Araujoa.

Sumussa ja mutaisilla teillä ajettu Fafe-ralli ei ollut helppo urakka kuljettajille, mutta Solans hallitsi olosuhteet hienosti. Espanjalainen otti pienen riskin lähtöpaikkansa suhteen, kun hän valitsi lähteä ensimmäisenä reitille. Valinta osoittautui kuitenkin oivaksi, sillä lauantain jälkeen Solansin johtoasema oli jo liki kaksi minuuttia. Sunnuntaina kuivemmissa olosuhteissa Solans keskittyi varmistelemaan voittoaan.

– Olimme tasaisia koko kisan ajan. Meillä ei ollut juuri aikaa valmistautua kisaan, joten voimme olla hyvin tyytyväisiä. Nyt katsotaan, onko meillä rahkeita osallistua seuraavaan EM-ralliin Azoreilla. Ilmoittautuminen on sisässä, mutta talouspuoli pitää vielä varmistaa, Solans summasi kisan jälkeen.

Solans sanoi ennen kilpailua, että hän tarvitsee Fafe-rallista voiton, jotta EM-kausi toteutuu. Tuon mies myös saavutti, joten Solansin tukijat raottanevat kukkaron nyörejään.

Kolmanneksi Fafe-rallissa ylsi Viron Georg Linnamäe, joka kuitenkin taipui päätöspätkällä toiselta sijalta Araujolle. Neljännen tilan pokkasi Espanjan Javier Pardo ennen Alberto Battistollia ja Bruno Magalhaesia.

ERC3-luokassa voittajaksi ajoi Viron Kaspar Kasari. Latvian lisenssillä ajanut venäläiskuski Dmitri Feofanov oli toinen reilun puolen minuutin erolla.

Rallin EM-sarja jatkuu Azoreilla kahden viikon kuluttua.

Katso alta kooste lauantain tapahtumista Fafen EM-rallissa. Kilpailun tulokset videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,401487″ ap mute ]

Rallin EM-sarja, Fafe-rallin tulokset:

1. Nil Solans     VW  2.01.14,0
2. Armindo Araujo   Skoda   +55,7
3. Georg Linnamäe   VW    +59,5
4. Javier Pardo    Skoda  +2.56,2
5. Alberto Battistolli Skoda  +3.32,6
6. Bruno Magalhaes   Skoda  +6.53,3
7. Martins Sesks    Skoda  +8.55,2
8. Jose Fontes     Citroen +9.24,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat