Esapekka Lappi yllättäen kiinni huipputuloksessa – muistutti lajin karusta luonteesta

Esapekka Lappi ei ole pystynyt nakuttelemaan kärkiaikoja Belgian MM-rallissa, mutta Toyotan suomalaiskuski on tiukasti kiinni kolmossijassa ennen viimeistä ajopäivää.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi starttasi lauantain erikoiskokeille neljänneltä sijalta reilun puolen minuutin päässä kärjestä. Viidentenä ollut Ford-kuljettaja Craig Breen yritti lähteä jahtaamaan pieksämäkeläistä aamupäivän lenkillä, mutta jahti loppui lyhyeen.

Breen täräytti ulos aamupäivän toisella erikoiskokeella, eikä pystynyt jatkamaan kilpailua. Tämän jälkeen Lapilla ei ollut enää lähituntumassa uhkaajia.

Lappi keskittyi ajamaan varmistellen nelostilalla, mutta vielä iltapäivällä suomalaiskuskin sijoitus parani pykälällä. Kilpailua johtanut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville sortui ulosajoon viimeistä edellisellä erikoiskokeella ja putosi pois pelistä.

Näin Lappi pitää hallussaan kolmostilaa ennen neljää viimeistä erikoiskoetta.

– Ralli on kestävyyslaji, Lappi muistutti lajin luonteesta.

– Sehän on ihan fakta, että vauhtimme ei olisi riittänyt siihen (palkintokorokepaikkaan), emmekä olisi ansainneet sitä sen puolesta. Thierryn ulosajo osoitti sen, että tämä on ihan jumalattoman pienestä kiinni. Jos missaa jarrupaikan, ja kun pito vaihtelee muutamalla metrillä, siinä ei ole mitään mahdollisuuksia – silloin mennään jo rajusti pihalle, Lappi jatkoi.

Hiljaa hyvää tulee. Tämä on osoittautunut Lapille suosiolliseksi strategiaksi Belgiassa.

– Emme ole ajaneet ihan täysillä missään vaiheessa, emmekä varmaan ajakaan. Tasaisen tappava kyyti tuntuu olevan ihan hyvä taktiikka.

Lappi otti kolmostilan myös edellisessä osakilpailussa Suomessa pari viikkoa sitten. Tuolloin Toyota-kuskilla riitti draamaa vielä päätöspäivänä, kun hän kaatoi autonsa viimeistä edellisellä erikoiskokeella ja ajoi ilman tuulilasia päätöspätkällä.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ajoivat Power Stagen läpi ajolasit päässään ja saivat rutkasti näkyvyyttä mediassa.

– Tänä viikonloppuna voisi olla vähemmän ”peeärrää”. Jyväskylän pr-arvo riittää tällekin viikonlopulle, Lappi veisteli.

Hyundain Ott Tänak johtaa Belgian MM-rallia 8,2 sekunnin erolla Toyotan Elfyn Evansiin ennen viimeistä ajopäivää. Lappi on jäänyt kärjestä reilun minuutin.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista Belgian MM-rallissa. Videolla näkyy Breenin ulosajo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat