EK17: Evans hiillosti Tänakia pohja-ajalla, Lappi varmistelee palkintosijaa

Toyotan Elfyn Evans oli vauhdikkain Belgian MM-rallin sunnuntaiaamun avauserikoiskokeella.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Evans kirjautti Watoun 12,3 kilometriä pitkällä pikataipaleelle 1,1 sekunnin erolla pohjat kisaa johtavaan Hyundain Ott Tänakiin nähden. Virolaiskuskin johtoasema supistui samalla 7,1 sekuntiin.

– Fiilis on ihan hyvä. Alussa oli liukkaita kohtia, mutta muuten pätkä tuli hyvin, Evans jutteli.

– Suunnitelmana on puolustaa ykköstilaa. Jos en häviä kahta sekuntia per pätkä, ei ole hätää. Nyt meni vain sekunti, Tänak puolestaan sanoi.

Toyotan Esapekka Lappi kurvaili sunnuntaiaamun avauspätkän ilman riskejä. Suomalaiskuskin asema kisan kolmannella sijalla on turvallinen.

– Ei tässä ketään ajeta kiinni. Päätavoite on vain säilyttää sijoituksemme maaliin asti, Lappi kertoi.

Neljännestä tilasta käydään kovaa taistelua Hyundain Oliver Solbergin ja Fordin Adrien Fourmaux´n välillä. Ranskalainen Fourmaux nappasi Solbergin etumatkasta neljä sekuntia pois. Ero kaksikon välillä on nyt 10,3 sekuntia Solbergin eduksi.

Kuudennella tilalla ajaa Toyotan Takamoto Katsuta ennen WRC2-luokkaa johtavaa Citroenin Stephane Lefevbrea.

Rallissa ajetaan sunnuntaina vielä kolme erikoiskoetta.

Katso alapuolelta perjantain iltapäivän parhaat palat. Kisan tilanne ja aikataulu videon jälkeen.