Quantcast

Ott Tänak laittoi huumorivaihteen päälle – ”Joskus sijoituksia voi näköjään tipahtaa taivaalta”

Suomen MM-rallissa pari viikkoa sitten voittoa juhlinut Ott Tänak on kiinni toisessa perättäisessä ykköstilassa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak johtaa Belgian MM-asvalttirallia 8,2 sekunnin erolla Toyotan Elfyn Evansiin, kun ajamatta on enää sunnuntain neljä erikoiskoetta. Virolaiskuski nousi johtoon lauantai-iltana, kun tallikaveri Thierry Neuville sortui ulosajoon.

– Joskus sijoituksia voi näköjään tipahtaa taivaalta. Emme missään nimessä olleet Thierryn vauhdissa. Aamulla meillä oli ongelmia voimansiirron kanssa, mutta se saatiin korjattua huollossa. Pystyimme vastaamaan lopulta Elfynin vauhtiin, Tänak kertoi.

Tänak valitteli Suomen rallin aikaan jatkuvasti autonsa ajettavuutta. Myös Belgian MM-rallissa puheet voimansiirto-ongelmista ihmetyttivät, sillä virolaisen pätkäajat olivat kuitenkin niin sanotusti alueella.

Oliko kyseessä mentaalista peliä jälleen kerran?

– En kyllä muista yhtään hyvää aikaa aamulta. Monien mielestä jo Suomessa minulla oli henkiset pelit käynnissä.

Toyotalle on Neuvillen keskeytyksen myötä tulossa mukavat pisteet valmistajien MM-sarjassa, sillä Esapekka Lappi on rallissa kolmantena. Tiimipomo Jari-Matti Latvala kuitenkin kokee, ettei voittotaisteluun ole enää asiaa ilman Tänakin virheitä.

– Nyt näyttää ihan hyvältä tiimin kannalta, mutta onhan siinä pientä toivetta, että Elfyn voisi ajaa vielä Ottin kanssa kilpaa. Jos kuitenkin ihan rehellisiä ollaan, niin tuon kahdeksan sekunnin eron kiinni ottaminen ihan ajamalla on vaikeaa, Latvala myöntää.

– Kyllä se vaatisi pientä virhettä Ottilta. Hän on ollut koko ajan vähän nopeampi. Jos kuitenkin kakkos- ja kolmostilan ottaisimme, niin se olisi tosi hyvä tulos.

Lapille Latvala antoi isot kehut.

– Esapekka on ajanut täydellisesti, ei voi muuta sanoa. Hänellä ei ole kokemusta tästä rallista, mutta ajaminen on todella hyvää. Elfyn on myös ajanut hyvin, mutta matka loppuu vähän kesken. Pikkuisen tarvitsisi saada lisää vauhtia.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin lauantain aamupäivän erikoiskokeiden huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat