WRC-kuljettaja starttaa Norjan kansalliseen ralliin

M-Sport Fordin Gus Greensmith valmistautuu Ruotsin MM-ralliin ajamalla lämmittelykisan Norjassa.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith on ilmoittautunut mukaan Norjan rallisarjaan kuuluvaan Numedals-ralliin, joka ajetaan vain viikko ennen Ruotsin MM-osakilpailua.

Greensmithin ja kartanlukija Jonas Anderssonin nimet löytyvät luokasta 2, jossa kilpaillaan Rally2- ja R5-luokituksen autoilla.

Tämä tarkoittanee sitä, että Greensmith osallistuu kilpailuun Ford Fiesta Rally2 -autolla. Numedals-rallista löytyy oma luokka WRC-autoille ja nykyisille Rally1-luokituksen hybridikilpureille, mutta ainakin toistaiseksi Greensmith on ilmoittautunut kakkosluokkaan.

Greensmith ajoi viime viikonloppuna ensimmäisen pohja-aikansa rallin MM-osakilpailussa. Greensmith sijoittui kauden avanneessa Monte Carlon rallissa viidenneksi M-Sportin uudella Ford Puma Rally1 -hybridillä.

Norjalaisen Parc Ferme -sivuston mukaan moni ulkomaalainen kuljettaja harkitsee osallistumista Numedals-ralliin, joka toimisi hyvänä testinä ennen Ruotsin MM-rallia. Tällä hetkellä osallistujalistalta ei kuitenkaan löydy muita MM-sarjan vakiokuskeja Greensmithin lisäksi.

Numedals-rallin ilmoittautuminen päättyy 8. helmikuuta ja kilpailu ajetaan 19. helmikuuta. Ruotsin MM-ralli on ohjelmassa 24.-27. helmikuuta.

Katso alta kooste MM-kauden avanneesta Monte Carlon rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä