Esapekka Lappi tuskaili rengasrikkoa – ”Ihan hirveä virhe”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Ylen Petri Sjöblomin haastattelussa. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lapin hankala kausi sai jatkoa Sardinian MM-rallissa, kun pieksämäkeläinen kärsi perjantaiaamuna rengasrikon häviten noin 40 sekuntia kärjelle.

Lappi ajoi myös yhden pohja-ajan, mutta rengasrikon myötä suomalaiskuski on vasta yhdeksäntenä tasan 43 sekuntia kisaa johtavan Jari-Matti Latvalan perässä.

– Taas tuli tehtyä virhe. Olisi vaan kiva ymmärtää, että miksi niitä tulee. Ihan samanlainen tilanne kuin Portugalissa sunnuntaina. Ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä siitä mutkasta. Ymmärtäisin, jos tulisi pieniä virheitä, mutta tuokin oli ihan hirveä virhe, Lappi ihmetteli.

Ford-kuski Teemu Sunisen kisa alkoi perjantaina kahdella pohja-ajalla. Aamun kolmannella pätkällä Suninen kuitenkin spinnasi. Tämä jäi kaivelemaan suomalaista.

– Alku meni vähän paremmin. Sen jälkeen oli muutama pikku ongelma ja tuli vähän pyörähdettyä myös. Siinä meni jotain 15 sekuntia aikaa. Ihan ok aloitus kuitenkin, Suninen summasi.

– Siinä tuli mutka mutkan jälkeen. Perä lähti irti. Vähän mietin, että yritänkö veto päällä korjata ja pysyä tiellä. Siinä oli riski osua sisäpenkkaan ja kaataa auto. Perän kanssa oli ongelmia jo aiemmin. En tiedä, mistä se johtui, Suninen jatkoi.

Yhteistyö uuden kartanlukijan Jarmo Lehtisen kanssa alkoi mallikkaasti.

– Paljon parempaa starttia ei olisi voinut toivoa. Heti ajettiin kahdet pohjat. Se yksi virhe jäi kuitenkin harmittamaan. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen päivä meillä yhdessä. Vähän siinä aina menee oppia toisen puhetyyli ja äänenpainotukset. Varmasti vielä helpottuu, mutta oikein hyvin on lähtenyt liikkeelle, Suninen totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat