Quantcast

Esapekka Lappi saamassa pomokseen formula ykkösistä tutun ranskalaisen?

Hyundain rallitiimin päälliköksi saatetaan nostaa todellinen yllätysnimi.
Hyundai
Hyundain pakka on vielä hieman levällään. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai operoi koko kauden 2022 ilman varsinaista tallipäällikköä. Julien Moncet hoiti virkaa tekevän tiimipomon tehtäviä kauden ensimmäisestä kisasta aina kauden loppuun saakka.

Moncet on ilmoittanut, että hän haluaisi saada tallipäällikön pestin hoitaakseen pysyvällä sopimuksella. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Hyundai on päätymässä toisenlaiseen ratkaisuun.

Lue myös: Paljastiko WRC-tallipomo kohtalonsa sosiaalisessa mediassa?

Belgialaislehti La Derniere Heure kertoo saaneensa tallin sisältä tiedon, että Moncet korvataan uudella tallipäälliköllä tammikuussa ennen kauden avaavaa Monte Carlon MM-rallia. Aviisin mukaan Hyundain uudeksi pomoksi on tulossa formula ykkösistä tuttu Cyril Abiteboul.

Abiteboul olisi yllätysveto, sillä ranskalaisella ei ole minkäänlaista taustaa rallista. Abiteboul, 45, on aiemmin toiminut F1-sarjan puolella Caterhamin tallipäällikkönä sekä Renault’n nokkamiehenä.

Belgialaislehti spekuloi, että Abiteboulin tulo saattaa vahvistaa huhut siitä, että Hyundai olisi lähdössä rallin MM-sarjasta kauden 2025 jälkeen. Ranskalaispomon johdolla Hyundai voisi keskittyä myös muihin projekteihin, kuten vetyä käyttävään Le Mans -kilpuriin.

Hyundain odotetaan julkistavan vielä tällä viikolla ensi kauden kuljettajakokoonpanossa. Se on varmaa, että listalta löytyy Esapekka Lappi, joka ajoi tänä vuonna Toyotan tehdastiimin kuljettajana.

Hyundai on toistaiseksi vahvistanut vain Thierry Neuvillen sopimuksen ensi vuodelle.

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat