Paljastiko WRC-tallipomo kohtalonsa sosiaalisessa mediassa?

Hyundain WRC-talli kilpaili ilman varsinaista tallipäällikköä rallin MM-sarjassa kaudella 2022.
Julien Moncet
Julien Moncet. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai ilmoitti vuoden alussa, että tiimin voimalinjasta vastaava päällikkö Julien Moncet toimii virkaa tekevänä tallipomona kauden alkaessa. Tallin odotettiin tiedottavan varsinaisesta tallipäälliköstä kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin jälkeen, mutta näin ei käynyt.

Ilmoitusta ei kuulunut helmikuisen Ruotsin rallinkaan jälkeen. Eikä myöhemminkään. Nyt koko kausi on takana, ja Moncet kantaa edelleen virkaa tekevän tallipäällikön titteliä.

Moncet on ilmoittanut suoraan, että hän haluaisi jatkaa roolissa pysyvällä pestillä.

– Näyttää siltä, että on helpompaa selvittää ensi vuoden kuljettajakokoonpanomme kuin tallipäällikkö. Tämä on outo tilanne, johon en ole tyytyväinen, mutta tällä mennään, Moncet kertoi Dirtfish-sivustolle viime viikonloppuna ajetun Japanin MM-rallin yhteydessä.

Hyundai saavutti kauden aikana viisi osakilpailuvoittoa eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Talli jäi kuitenkin Toyotan jalkoihin etenkin kauden avauspuoliskolla ja joutui näin tyytymään kakkoseksi sekä valmistajien että kuljettajien MM-sarjassa.

Moncet sai kauden aikana kohdata kovaakin kritiikkiä, myös tiimin sisällä. Hyundain tähtikuljettajat Thierry Neuville ja Ott Tänak ilmoittivat hyvin suoraan sävyyn, että Moncet ei ole oikea mies hoitamaan tallipäällikön tehtäviä.

Moncet saattoi paljastaa kohtalonsa sosiaalisen median puolella. Hän vihjaili henkilökohtaisella Facebook-tilillään, että Japanin MM-osakilpailu ei välttämättä jää hänen viimeiseksi rallikseen pelkästään tällä kaudella vaan se voi olla viimeinen myös tulevaisuus mukaan lukien. Lisäksi ranskalaisen LinkedIn-profiilissa lukee, että hän on avoin uusille työtarjouksille.

Moncet kertoi, ettei hän halua enää jatkaa virkaa tekevänä tallipäällikkönä.

– Päätös asiasta tehdään pian, ja saatte tietää siitä viimeistään Monte Carlossa. Mutta en tiedä, tuleeko tieto ennen sitä, Moncet viittasi kauden 2023 avauskisaan.

– Minulla on osa vastauksesta, enkä ole varma, tapaammeko enää usein tulevaisuudessa, ranskalainen vihjaili.

Hyundain odotetaan tiedottavan tällä viikolla ensi kauden kuljettajistaan. Nähtäväksi jää, tuleeko samalla ilmoitusta tallipäälliköstä.

Katso alta kooste Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat