Esapekka Lappi saamassa huippudiilin Toyotalta – huippukalustolla jo Suomen MM-rallissa

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi edusti Toyotaa viimeksi kaudella 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi palaa Toyotan WRC-auton rattiin kuukauden kuluttua ajettavassa Suomen MM-rallissa.

Rallit.fin tietojen mukaan Lappi ajaa Toyotan viidettä Yaris WRC -autoa Keski-Suomen sorateillä. Toyota ei ole vielä vahvistanut asiaa, mutta lopullinen sinetti saadaan viimeistään perjantaina, kun kilpailun osallistujalista julkistetaan.

Lappi palaa Yaris WRC -auton ohjaamoon lähes kolmen vuoden tauon jälkeen. Lappi kilpaili Toyotalla MM-sarjassa kausilla 2017-2018 ja kesällä 2017 hän saavutti uransa toistaiseksi ainoan MM-osakilpailuvoiton juuri Suomen sorarallissa.

Lappi siirtyi kaudeksi 2019 Citroenille, mutta pieksämäkeläisen visiitti ranskalaistiimissä jäi vain vuoden mittaiseksi, sillä Citroen vetäytyi MM-sarjasta ennen kautta 2020. Viime vuonna Lappi ajoi M-Sport Fordin WRC-autolla MM-ralleissa, mutta täksi vuodeksi hän jäi ilman WRC-sopimusta.

Lappi on osallistunut tänä vuonna vain kahteen MM-ralliin, joissa hän antoi kovat näytöt WRC2-luokassa. Lappi ajoi luokkavoittoon sekä Rovaniemellä että Portugalissa Volkswagen Polo R5 -autolla.

Rallit.fin tietojen mukaan Lappi on saamassa ensi kaudeksi sopimuksen Toyotalta, joka etsii kuljettajaa jakamaan ajovastuuta tiimin kolmannessa autossa Sebastien Ogierin kanssa. Kahdeksatta maailmanmestaruuttaan jahtaava Ogier lopettaa täysipäiväisen ralliuransa tämän kauden jälkeen, mutta hän aikoo ajaa vielä ensi kaudella yksittäisissä MM-ralleissa Toyotan uudella Rally1-hybridikilpurilla.

Ogierin ensi kauden ohjelma on vielä auki, mutta tallipomo Jari-Matti Latvala kertoi aiemmin Rallit.fille, että ranskalaistähti haluaa ajaa kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa. Helmikuussa ajettava Ruotsin ralli ei sen sijaan kiinnosta Ogieria, mutta Lapille lumiralli olisi varmasti mieluinen.

Ogierin ensi vuoden rallit lyödään lukkoon sen jälkeen, kun MM-kauden 2022 lopullinen kalenteri on vahvistettu.

Toyota ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuljettajiaan, mutta näillä näkymin ainoa muutos on Lapin tulo tiimiin. Tänä vuonna Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä ovat ajaneet tehdastiimin Toyota Yariksilla, ja lisäksi japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta on kilpaillut neljännellä WRC-autolla.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.-3. lokakuuta. Viidenteen Toyotaan Jyväskylässä oli yhdistetty myös M-Sport Fordin jättänyt Teemu Suninen, mutta tiettävästi hän on osallistumassa kisaan WRC2-luokan kalustolla.

Lapin osallistumisesta Suomen MM-ralliin Toyotalla uutisoi ensimmäisenä UrheiluUutiset.com.

Kuuntele alta Esapekka Lapin haastattelu Portugalin MM-rallin jälkeen. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat