Esapekka Lappi pettyi vauhtiinsa, silti huipputulos – ”Kerrankin maksoi itsensä takaisin”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi vankisti neljättä sijaansa MM-sarjassa ajettuaan kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Saksan rallissa.

Toyota-kuljettaja oli viidentenä ennen sunnuntain erikoiskokeita, mutta sijoitus koheni kahdella pykälällä heti aamun avauspätkällä, kun hänen tallikaverinsa Jari-Matti Latvala ja Hyundain Dani Sordo ajautuivat ongelmiin. Varmasti läpi viikonlopun ajanut Lappi pääsi näin palkintokorokkeelle juhlimaan Toyotan huipputulosta.

– Kerrankin se maksoi itsensä takaisin, kun ajoi rauhassa ja keskittyi omaan tekemiseen. En tietenkään toivo kenellekään mitään ongelmia tai ulosajoja, mutta ne kuuluvat tähän hommaan, Lappi sanoi.

Lappi myönsi suoraan, että hän pettyi vauhtiinsa. Hän taipui minuutin erolla voiton ottaneelle tallikaverilleen Ott Tänakille.

– Oletin, että pääsisimme parempaan vauhtiin, mutta en uskaltanut ajaa tarpeeksi kovaa. Lauantaina meni vähän paremmin, mutta tänään en pystynyt mitenkään haastamaan Thierry Neuvillea. Tulin ihan hyvin ilman mitään riskiä, mutta se ei riitä. Täällä pitää ottaa riskejä, jos haluaa ottaa kiinni noita jätkiä tai ajaa edes samaa vauhtia.

Tänakin voitto ja Lapin kolmostila nostivat Toyotan valmistajien MM-sarjassa toiseksi vain 13 pisteen päähän kärkitalli Hyundaista.

– Valmistajien MM-taistelu on hyvä motivaattori meille kaikille, ja totta kai se on tosi tärkeää tallipomo Tommi Mäkiselle ja Toyotalle. Sitä varten Toyota on täällä, joten koetetaan olla kisassa mukana, Lappi linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat