Esapekka Lappi pääsi jo irti Tshekissä

Esapekka Lappi on jo aloittanut valmistautumisensa Keski-Euroopan MM-ralliin, joka on ohjelmassa puolentoista kuukauden kuluttua.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keski-Euroopan ralli on ensimmäistä kertaa mukana MM-sarjan kattauksessa. Kilpailu poikkeaa muista ralleista, sillä kisassa ajetaan erikoiskokeita peräti kolmen eri maan alueella: Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa.

Lappi kiidätti keskiviikkona Hyundain Rally1-autoa näyttävästi tshekkiläisillä asvalttiteillä. Kyseessä oli rengasvalmistaja Pirellin testi, joten se ei kuluttanut tallin virallisia testipäiviä.

Testi ei ollut pysynyt salassa, sillä pätkän varrelle oli löytänyt tiensä paikallisia rallifaneja.

Katso alta videot Lapin testistä.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kauden toistaiseksi ainoa puhdas asvalttiralli ajettiin huhtikuussa Kroatiassa. Lappi ajoi kolmanneksi kilpailussa, jota varjosti Craig Breenin kuolemaan johtanut testionnettomuus.

Tshekki ja Itävalta eivät ole aiemmin isännöineet rallin MM-sarjan osakilpailua. Lappi ajoi Skoda-vuosinaan useammankin rallin Tshekissä, mutta Itävallassa hän ei ole koskaan kilpaillut.

Toyota testaa tällä viikolla puolestaan Keski-Suomessa omalla testialueellaan Chilen MM-rallia varten. Chilen osakilpailu on ohjelmassa kahden viikon kuluttua.

Lue myös: Kalle Rovanperä kävi pikaisesti ajamassa Suomessa, mutta nyt mestaria viedään – ”Aika raju setti”

Historian ensimmäinen Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Juttua korjattu kello 18.46: Kyseessä ei ollut Hyundain virallinen testi vaan rengasvalmistaja Pirellin testi.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetusta Kreikan Akropolis-rallista, jossa Lappi sijoittui viidenneksi. Kilpailun voitti MM-sarjan kärkikuljettaja Kalle Rovanperä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat