Juha Kankkunen tuhosi baseball-kentän Toyotan ison pomon kanssa – ”Meillä oli hauskaa”

Juha Kankkunen pääsi nautiskelemaan Toyotan huippukilpurin ratissa Japanissa.
Akio Toyoda ja Juha Kankkunen
Akio Toyoda ja Juha Kankkunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kankkunen oli kutsuttu viime viikonlopuksi Japaniin, missä ajettiin paikalliseen rallisarjaan kuuluva Hokkaido-ralli. Kankkunen ja Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda revittelivät kilpailun yhteydessä Rally1- ja WRC-luokituksen autoilla.

Toyoda ja Kankkunen eivät kaasutelleet pelkästään erikoiskokeilla, sillä he pääsivät myös pyörittelemään donitseja baseball-kentälle. Nurmikenttä oli todella kostea sateiden jäljiltä, joten Toyoda ja Kankkunen tekivät ralliautoilla tuhojaan peliareenalle.

Paikalliset baseballin pelaajat tuskin pahastuivat tapahtuneesta, sillä kyseessä oli vanha kenttä.

– Mutaiset olosuhteet ovat aina hyvä tällaista show’ta varten, mutta nyt täällä voisi olla vaikeaa baseballia varten, Kankkunen vitsaili Toyota Timesin julkaisemalla videolla.

– Olen ajanut syvemmässäkin mudassa esimerkiksi Kenian Safari-rallissa, joten tämä oli mukavaa.

Kankkunen nautiskeli kokemuksestaan Hokkaidon saarella, joka on aiemmin isännöinyt rallin MM-sarjan osakilpailua.

– Meillä oli hauskaa ”Morizon” (Akio Toyoda) kanssa, kun ajoimme kolmena eri päivänä: kaksi päivää metsissä ja lopuksissa vähän myös yleisöpätkällä. Oli mukavaa päästä ajamaan Rally1-autolla, koska en ollut ajanut sillä pitkään aikaan. Ja nyt minulla oli mahdollisuus ajaa sillä Japanissa, mikä on aina hauskaa, Kankkunen jutteli.

Juha Kankkunen
Juha Kankkunen vauhdissa Toyotalla. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kankkunen antoi myös kehuja Toyodalle, joka tunnetaan intohimoisena rallifanina. Keväällä Toyotan pääjohtajan paikalta yhtiön puheenjohtajaksi siirtynyt Toyoda on ajanut viime vuosina useammankin rallin Japanissa.

– Olen itse ajanut ammatikseni 25 tai 30 vuotta, kun taas hän on tehnyt muita juttuja isona johtajana, mutta samaan aikaan hän on silti hyvä kuljettaja. Olemme ajaneet paljon yhdessä jäällä, asvaltilla ja nyt soralla. Täytyy sanoa, että hän on todella hyvä, Kankkunen suitsutti.

Hokkaido-rallissa nähtiin kaksi muutakin suomalaiskuljettajaa. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pokkasi ylivoimaisen voiton Toyotan uudella Rally2-luokituksen autolla. Heikki Kovalainen sijoittui Skodallaan kolmanneksi, mutta samalla hän varmisti toisen perättäisen Japanin rallisarjan mestaruutensa.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalta positiivinen signaali – ”Tuntuu vakaalta ja vahvalta”

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat