Esapekka Lapilta paljastus – Hyundai otti kovan riskin: ”Löimme kaikki ässät ja kurkot hihasta”

Esapekka Lappi nappasi hienon kakkossijan sunnuntaina päättyneestä Sardinian MM-rallista, mutta parempaakin olisi voinut olla tarjolla.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi oli mukana voittokamppailussa lauantai-iltapäivään saakka. Kun Toyotan Sebastien Ogier rysäytti ulos kärkipaikalta, pelin henki oli selvä: Lapin tehtäväksi jäi varmistella Hyundaille kaksoisvoittoa tallitoveri Thierry Neuvillen takana.

Neuville kuittasi sateisesta sorakisasta kauden avausvoittonsa lopulta reilun puolen minuutin erolla Lappiin. Pieksämäkeläinen pääsi palkintosijoille jo kolmannessa perättäisessä MM-osakilpailussa.

– Pakko sitä on ajatella positiivisesti, että vauhti olisi riittänyt voittoon tai ainakin voittotaisteluun. Se on hyvä juttu. Toinen sija on hyvä, ja talli sai hyvät pojot, Lappi tiivisti.

Lue myös: Esapekka Lappi jatkoi palkintoputkeaan, Kalle Rovanperän MM-johto vankistui

Hyundaille kauden ensimmäinen jättipotti oli henkisesti tärkeä. Talliin kuulunut Craig Breen menetti henkensä testionnettomuudessa huhtikuussa, mutta nyt Hyundai sai viimeinkin hieman aihetta iloon.

Lappi paljasti, että Hyundai lähti jopa riskitaktiikalla jahtaamaan kilpailua johtanutta Ogieria lauantai-iltapäivänä.

– Löimme kaikki ässät ja kurkot hihasta. Se oli ”all in”. Otimme kaikki renkaat käyttöön, eikä tälle päivälle jäänyt mitään. Mutta se kannatti, Lappi sanoi.

– Se oli strateginen riski. Otimme niitä viikonloppuna muutamankin, mutta ne osuivat kohdilleen. Tietenkään tämä ”tiimimääräysrekordi” ei ole ollut meillä kovin kova parissa viime kisassa, mutta nyt se myös palkitsee montaa eri kautta.

Lappi tunnusti, että kakkossijasta jäi hieman hampaankoloon.

– Mutta se on vähän laantunut, kun on saanut yön yli nukkua ja ajateltua asioita. Toinen sija on kuitenkin toinen sija, MM-sarjassa kuudentena oleva Lappi totesi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua juhannusviikonloppuna, jolloin pisteistä taistellaan Kenian ikonisessa Safari-rallissa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat