Kalle Rovanperän taktiikka toimi täydellisesti – ”Tuskin parempaa olisi voinut saavuttaa”

Toyotan Kalle Rovanperä sai tärkeän onnistumisen Sardinian MM-rallissa viikonloppuna.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä ei ollut aura-auton roolinsa takia kovinkaan suuria odotuksia rajua sorarallia varten, mutta lopulta tuliaisina kotiin oli kolmas tila sekä kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voitto.

– En usko, että tältä lähtöpaikalta olisi parempaa voinut saavuttaa. Meillä oli tavoitteena ajaa tasaisesti ja virheettömäsi. Se toimi hyvin, Rovanperä totesi.

– Tulos on parempi, mitä odotin etukäteen. Olin varma, että viikonlopusta tulee vaikea ja muutamia pisteitä vain plakkariin. Nyt tulikin isot pisteet, joten voin olla tyytyväinen.

Rallin MM-sarjan pistetaulukossa Rovanperä johtaa nyt 25 pisteellä ennen Sardiniassa voittanutta Thierry Neuvillea. Puolustavalla mestarilla on vyöllään tältä vuodelta vain yksi voitto, mutta pisteitä on tullut mukavia potteja joka rallista.

– Tänä vuonna on pitänyt olla tasainen. On pitänyt tuoda pisteitä silloin, kun ei ole voitosta voinut ajaa. Portugalissa oli mahdollisuus ajaa voitosta ja se otettiin. Täällä ajettiin järkevästi, Rovanperä summasi.

Viime vuoden tavoin Rovanperä on ollut tälläkin kaudella Power Stage -pätkien valtias. Rovanperä on voittanut kolme päätöspätkää ja kerännyt kuudesta rallista yhteensä 24 lisäpistettä. Esimerkiksi toisena olevalla Neuvillella Power Stage -pisteitä on vain kymmenen.

– Ne pisteet olivat jälleen tosi tärkeät. Saimme vaikeassa kelissä hyvän onnistumisen ja sitä kautta kokonaisuuteen iso määrä pisteitä tältä viikonlopulta, Rovanperä kertoi.

– Powerin pisteet ovat aika isossa roolissa. Jos laskee viime kauden ja tämän kauden pisteitä, niin sen huomaa. Viimeinenkin pätkä pitää siis ajaa kovaa, koska kaikki pisteet lasketaan.

Rallin MM-sarja jatkuu juhannusviikonloppuna Keniassa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin Power Stage -pätkän huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat