Quantcast

Entinen WRC-tähti innostui uudesta rallicross-sarjasta – ”Tuhat hevosvoimaa, se on ihan hullua!”

Rallin MM-sarjasta tuttu Kris Meeke testasi NitroRX-sarjan kilpa-autoa reilu viikko sitten Barcelonassa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viisi MM-rallia urallaan voittanut Meeke myöntää, että kilpaileminen uudessa rallicross-sarjassa kiehtoo. Pohjoisirlantilainen vakuuttui FC1-X -sähköauton voimasta, vaikka Barcelonan testit ajettiinkin märällä radalla.

– Luulen, että olen kiinnostunut sarjasta. Olisi hienoa olla mukana projektissa alusta saakka, mutta katsotaan, mitä tapahtuu. Kyllä se varmasti olisi mielenkiintoista, Meeke kertoo Dirtfishille.

– Olihan se jotain ihan erilaista, mitä olen aiemmin kokenut. Ajoin ensimmäistä kertaa täysin sähköisellä kilpa-autolla. Potentiaali on uskomaton.

Minin, Citroenin ja Toyotan WRC-tiimeistä muistettava Meeke myöntää, ettei aiemmin ollut kovinkaan suuri sähköisten autourheilusarjojen fani.

– En ole koskaan ollut Formula E -sarjan fani, enkä ole juurikaan katsonut Extreme E -kisoja. Olen kuitenkin aina tiennyt, että sähkövoima on täydellinen vaihtoehto rallicrossiin. Onhan se tuhannen hevosvoiman määrä ihan hullua, Meeke summaa.

– Auto tuntuu toki aika painavalta, kun akkujen vuoksi painoa on 1400-1500 kiloa, mutta potentiaali on valtava. Nyt ajoimme märän kelin renkailla, mutta voin vain kuvitella sen tunteen, kun rata on kuiva ja alla slicksit. Ainakin ruokahaluni kasvoi syödessä.

Meeke ajoi viimeksi MM-sarjassa kaudella 2019 menettäen sen jälkeen paikkansa Toyotan WRC-tallissa. Viime vuosina mies on ajanut Dakar-rallissa sekä muutaman kansallisen kisan Lähi-Idässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat