Lähtöpaikkaetu voi vielä nostaa Toyotan WRC-kuskin MM-taistoon mukaan – ”Nyt pitää vain nollata ajatukset”

Toyotan WRC-tallin walesilaiskuski Elfyn Evansin alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut kehno.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikko sitten ajettu Kroatian MM-ralli oli tämän kauden kisoista ensimmäinen, jossa Evans pääsi ilman keskeytystä maaliin saakka. Tuloksena oli viides sija sekä kolmanneksi paras aika rallin päättäneeltä Power Stage -pätkältä.

Evans kärsi heti kisan alkuun rengasrikon, jonka myötä ero kärkeen venähti suureksi. Toisaalta myös lähes kaikki muut kärkikuljettajat rikkoivat renkaansa jossain vaiheessa kilpailua.

– On aina vaikeaa, kun ei ole kunnon taistelussa mukana. Silloin on vaikea sitoutua, eikä ajaminen ole samalla tasolla. Kroatian viikonloppu oli meille kiistatta todella rankka, Evans kertoo Dirtfishille.

– Kauden ensimmäiset kolme rallia ovat olleet vaikeita, sitä ei voi kiistää. Ei tulokset ole tietenkään olleet sitä, mitä me haluamme.

Toukokuussa ajetaan Portugalissa tämän vuoden ensimmäinen MM-soraralli. Samalla pinnoitteella jatketaan myös Sardiniassa, Keniassa, Virossa ja Suomessa. Surkean alkukauden myötä Evansilla on ainakin hyvät lähtöpaikat tuleviin ralleihin, joten tuloksia on jo tultava.

– Positiivisena puolena on ehdottomasti se, että meidän lähtöpaikkamme on erittäin hyvä seuraavissa soraralleissa. Nyt pitää vain nollata ajatukset ja ottaa lähtöpaikasta tulevissa kisoissa kaikki irti, Evans summaa.

MM-sarjassa Evans on vasta yhdeksännellä sijalla. Eroa sarjaa johtavaan tallikaveri Kalle Rovanperään on jo 59 pistettä.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä