Quantcast

Kalle Rovanperä vaatii tiimiltään tarkkuutta, kilpakumppanilta havainto: ”Kalle vain seurasi meidän valintoja”

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä vaatii tiimiltään tarkempaa työtä sääennustusten suhteen tulevissa osakilpailuissa.
Halttunen ja Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi upeaan voittoon reilu viikko takaperin Kroatiassa, mutta ykköstila ei tullut helpolla. Lauantain rengasrikko söi minuutin muhkeasta johtoasemasta, kun taas sunnuntaina päävastustaja Ott Tänak otti Hyundaihin alle paremmat renkaat.

Korealaisvalmistaja pelasi myös riskipeliä sateen suhteen, joka lopulta myös erikoiskokeille saatiin. Tänak nousi onnistuneen rengasvalinnan myötä Rovanperän ohi kisan johtoon, kunnes nuori suomalaisässä iski takaisin rallin päätöspätkällä.

– Minusta meidän on oltava tarkempia niiden (rengasvalinnat) kanssa. Hyundai onnistui siinä paremmin, koska myös Thierry (Neuville) oli sateessa vahva. He valitsivat pehmeämmän vaihtoehdon, Rovanperä sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Rengasvalintoihin tarvitsemme jatkossa tarkkuutta. Aina voi parantaa jossain.

Rovanperän pelastukseksi nousivat kaksi mukaan otettua sadekelin rengasta. Muilla Toyotan kuskeilla Kroatian MM-rallin päätöspäivänä oli mukana vain kovia kuivan kelin renkaita.

– En tiedä, mistä Kalle veti ne sadekelin renkaat, koska meidän mielestä luvassa oli ihan kuivaa. Onneksi hän kuitenkin otti ne matkaan, Esapekka Lappi hämmästeli.

Tänak puolestaan kehui tallinsa rengastaktiikkaa ja uskoi, että Rovanperä matki korealaistiimiä omissa valinnoissaan.

– Meidän rengasvalinnat olivat täydellisiä ja olimme koko ajan oikeilla renkailla pätkillä, ainakin verrattuna muihin. Näytti siltä, Kalle vain seurasi meitä viimeiset kaksi päivää, sillä hänellä oli hyvin samanlaiset valinnat, Tänak summasi.

– Loppujen lopuksi Toyotalla oli kuitenkin enemmän suorituskykyä, ja meiltä sitä taas vielä puuttuu. Sillä puolella meillä on luonnollisesti kehitettävää.

Rallin MM-sarja jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Portugalissa. Katso alapuolelta viime vuoden Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat