Entinen WRC-tähti Craig Breen Italian rallisarjaan – myös rallicrossin MM-sarja kiinnostaa

Craig Breen pääsee Skoda Fabian rattiin. Kuva: Craig Breenin Facebook-sivut

Viime kaudella Citroenin WRC-autolla MM-sarjaa kiertänyt Craig Breen on etsinyt muita ajohommia alkuvuodesta. 

Breen piipahti jo helmikuussa kotimaansa Irlannin rallisarjassa ja osallistuu tällä kaudella myös valikoituihin tapahtumiin Italian rallisarjassa. Tallina toimii paikallinen Metior Sport.

– Metior Sport vahvistaa osallistumisensa valikoituihin tapahtumiin Italian kansallisessa rallisarjassa kaudella 2019. Kuskina toimii vahva irlantilainen Craig Breen. Tavoitteena on saavuttaa loistavia tuloksia. Autona on kovan suorituskyvyn omaava Skoda Fabia R5, italialaistallin lyhyessä tiedotteessa kerrotaan.

Breen yrittää keikkakuskin töillä pitää ajovirettä yllä, mikäli MM-sarjasta aukeutuu yllättäen ajopaikka. Ensi kaudeksi mies tähtää takaisin WRC-auton rattiin, vaikka yrittäjiä on varmasti paljon.

Irlantilaispilotti on testannut myös rallicross-autoa. Breen ajoi kotimaassaan Mondello Parkin radalla viime viikolla Ford Fiesta Supercarilla. Mies myöntää, että rallicrossia olisi kiva kokeilla.

– Ajoin vain muutamia kierroksia, mutta oli se kyllä jotain ihan erilaista. En vielä oikein päässyt sinuiksi eri juttujen kanssa, mutta auton voima oli jotain sellaista, mitä en ole ennen kokenut, Breen sanoo Motorsport.comin verkkosivuilla.

 – Minulla on muutamia mahdollisuuksia ajaa rallicrossia tänä vuonna, mutta se ei ole ykkösprioriteettini. Haluan päästä takaisin rallin pariin, se on ensirakkauteni. Toki haluaisin kuitenkin kokeilla rallicrossia ja todella nautin Supercarilla ajamisesta, 29-vuotias irlantilainen jatkaa.
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö