Entinen pomo suitsuttaa Toyotan WRC-tallin huippuvärväystä – ”Hän on nyt toisella tasolla”

Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Walesilainen Elfyn Evans on ollut huikeassa iskussa ensimmäisissä kilpailuissaan Toyotan WRC-autolla.

Evans avasi kautensa sijoittumalla kolmanneksi haastavassa Monte Carlon MM-rallissa. Evans johti kilpailua ennen päätöspäivän pätkiä, mutta Hyundain Thierry Neuville ja tallikaveri Sebastien Ogier nousivat viimeisillä erikoiskokeilla Evansin edelle.

Ruotsissa Evansin vauhti oli loistavalla tasolla. Walesilainen ajoi upeasti ykköseksi ja pääsi juhlimaan uransa toista MM-osakilpailuvoittoa. Samalla Evans nousi ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjan kärkeen tasapistein Neuvillen kanssa.

Evans on jo tässä vaiheessa osoittautunut huippuvärväykseksi Toyotalle, joka nappasi kuljettajan M-Sport Fordilta.

– Hän on nyt toisella tasolla. Hän tietää olevansa nopea ja hän voitti lähes kaikki pätkät Ruotsissa, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener suitsutti DirtFishin mukaan.

Evans edusti M-Sportia vuodesta 2013 lähtien. Nyt hän kilpailee ensimmäistä kertaa MM-sarjassa jonkin muun valmistajan kuin Fordin WRC-kalustolla.

– Hänellä on hieman erilainen tilanne Toyotalla kuin meillä. Työllistimme hänet, mutta tilanne oli mutkikkaampi, sillä menimme vuosi kerrallaan eteenpäin. Meillä ei ollut oikeastaan koskaan tietoa, onko meillä budjettia pitää hänet. Nyt hänellä on kahden vuoden sopimus ja hänen tulevaisuutensa on turvattu, Millener sanoi.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoi Ruotsin MM-rallin yhteydessä, että Evans on yksi tämän kauden mestarisuosikeista. Millener on samaa mieltä.

– Hän voitti muutaman pätkän Montessa, ja Ruotsissa hänen vauhtinsa kiihtyi jatkuvasti. Nyt hänellä on todellinen mahdollisuus mestaruuteen, sillä hänen suorituksensa ovat erittäin tasaisia, Millener alleviivasi.

Rallin MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Meksikon osakilpailulla.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja