Quantcast

Emil Lindholmin kausi starttaa Ruotsin MM-rallista – ”Mestaruus on ainoa looginen tavoitteemme”

Rallin MM-sarjan WRC2-luokan puolustavat mestarit Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen jatkavat samassa luokassa myös kaudella 2023.
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm. Kuva: Toksport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko kilpailee tulevalla kaudella saksalaisen Toksport WRT -tiimin Skodalla. Kausi puolustavilla mestareilla käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista. Ohjelmassa on täysi WRC2-luokan MM-sarja, mikä tarkoittaa maksimissaan kahdeksaa MM-osakilpailua. 

Ruotsin rallin jälkeen Lindholm ja Hämäläinen kilpailevat maaliskuussa Meksikon MM-osakilpailussa. Kalustona tulevalla kaudella on Skodan uusi Fabia RS Rally2 -kilpuri, jonka testeissä Lindholm on viihtynyt tiiviisti.

– Alkuperäinen tavoitteemme oli taistella WRC2-luokan mestaruudesta tänä vuonna. Mestaruus tuli vuoden etuajassa, mutta se ei tavoitteitamme miksikään muuta: sama työ on edessä ja tähtäimessämme on luonnollisesti mestaruuden uusiminen, Lindholm summaa tiedotteessa.

– Toivotaan, että kehityksemme kulkee oikeaan suuntaan eli eteenpäin. Siksi mestaruus on ainoa looginen tavoitteemme, Lindholm jatkaa.

Lindholm on valmis kauden MM-avaukseen Ruotsissa vaikkakin tärkeä lumitestitapahtuma jäi joulukuussa häneltä sairastumisen takia väliin. Meksikoon Lindholm puolestaan matkustaa ensimmäistä kertaa elämässään.

– Se (sairastuminen) oli harmittava homma. Tässä on kuitenkin vielä mahdollisuus yhteen testipäivään Ruotsissa ennen starttia, ja se olisi tärkeätä saada alle ennen kauden alkua.

– Matkustan Meksikoon ja koko Väli-Amerikkaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Meksikossa ajetaan noin kahden kilometrin korkeudessa ja se tuo ensikertalaiselle uusia haasteita tullessaan. Meksikon jälkeen tiedämme, missä osakilpailuissa kautemme keväällä ja kesällä jatkuvat, Lindholm summaa.

Lindholm muistuttaa, että mestaruuksien ajaminen ei ole koskaan helppoa. Alkavalle kaudelle WRC2-luokan mestaruustaisteluun on ilmoittautunut mukaan useampikin kuljettaja. Muun muassa vielä viime vuonna rallin MM-sarjassa Rally1-autoilla ajaneita kuskeja tämän vuoden WRC2-sarjassa on mukana kolme.

– Joukossa on uusia kokeneita haastajia. Meillä on taatusti kova kilpailu tulossa: kärkeen on tunkua.

Katso alapuolelta, kuinka Lindholmin mestaruus ratkesi Japanissa marraskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat