Mikko Heikkilän voitto SM-rallissa suli viimeiselle pätkälle – ”Olen yllättynyt sekä pettynyt”

Skodalla ajava Mikko Heikkilä menetti Länsirannikon SM-rallin voiton viimeisellä erikoiskokeella.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä lähti viimeiselle lenkille kisan johdolla ja avasi kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Finaalierikoiskokeella Heikkilä kuitenkin menetti aikaa pyörähdykseen ollen maalissa lopulta kolmas.

– Meni jarrutus pitkäksi, jarrusta seuraava kiihdytys oli irtosoraa ja auto lähti spinnaamaan nelosvaihteen kyydistä. Pysyttiin tiellä ja ajateltiin, että pusketaan loppuun asti, mutta viimeisessä risteyksessä oli vielä samankaltainen tilanne. Olen yllättynyt sekä pettynyt näihin virheisiin, Heikkilä manasi.

Heikkilän hyvin sujunut kilpailu päättyi lopulta kolmanteen sijaan.

– Oli hieno kilpailu tuohon pyörähdykseen asti, yritin kaikkeni. Nyt yritin hieman liikaa ja siitä nöyrät pahoittelut. Mutta ainakin yritettiin, tällä kertaa kävi näin.  

Heikkilän virheiden jälkeen voittoon ajoi toinen Skoda-kuski Teemu Asunmaa.

– Todella hyvät fiilikset. Viimeinen veto oli hyvä, viimeistä edeltävässä olisi ollut parannettavaa. Hankala spekuloida, mihin asti olisi riittänyt lopputuloksissa, mutta tänään kilpailu kääntyi meidän eduksemme, Asunmaa kertoi.

Länsirannikon Rallin voitto oli Asunmaalle kauden toinen. Maalissa Asunmaa reflektoi viime vuoden asvalttiosuuksien haastavuutta sekä tämän vuotisen valmistautumisen merkitystä.

– Asvalttiosuus onnistui paljon paremmin kuin viime vuonna. Oltiin ihan kärjessä, kun valmistauduttiin paremmin kuin viime vuonna. Suuret kiitokset huollolle sekä yhteistyökumppaneillemme, muutama virhe tuli tehtyä mutta onneksi ne eivät kostautuneet. Ensi kerralla pitää parantaa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä Pohjanmaalle, Asunmaa summasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat