Suomalaiskuskeilla kolmoisjohto Japanin MM-rallissa, Lindholm tarrasi kiinni titteliin

Emil Lindholm ajaa WRC2-luokan kolmannella sijalla Japanin MM-rallin perjantain ajopäivän jälkeen.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm tarvitsee Japanista luokan viidennen sijan noustakseen Andreas Mikkelsenin ohi pisteissä ja varmistaakseen luokan mestaruuden. Mikkelsen ei ole Japanissa mukana, ja heti perjantain avauspätkällä Lindholmin toinen uhkaaja Kajetan Kajetanowicz joutui keskeyttämään ulosajon vuoksi.

– Kajton ulosajo tapahtui heti Isegamin tunnelin jälkeen. Onneksi kundit ovat kunnossa. Ei se missään nimessä ollut sellainen tapa, millä olisin halunnut tämän taistelun ratkeavan, Lindholm sanoi.

Suomalaiskuski voi ottaa varman päälle kaksi viimeistä ajopäivää, mutta haastava Japanin ralli on jo osoittanut arvoituksellisuutensa.

– Tässä on kuitenkin aika paljon pätkiä jäljellä, joten mitä tahansa voi tapahtua. Pitää vain keskittyä niin kuin aina tässä lajissa. Siinä mielessä mikään ei muutu, Lindholm summasi.

– Nyt toki viikonlopun taktiikka on vieläkin selkeämpi. Tarvitsemme vain viidennen sijan pisteet. Yritetään pitää hyvä rytmi päällä, mutta ei riskeerata liikaa.

Lindholm myönsi, että Kajetanowiczin ulosajon jälkeen terävin vauhti jäi uupumaan. Silti mies on edelleen jopa voittotaistelussa mukana, vaikka viideskin tila riittää mestaruuteen.

– Kajetanin keskeytyksen jälkeen oli kieltämättä vaikea löytää sellaista ajorytmiä, jolla ajetaan varmasti maaliin asti. Päivän viimeisen EK:n otin tarkoituksella varovasti. Tiellä oli paljon puiden lehtiä, enkä halunnut ottaa ainoatakaan riskiä. Toisaalta tuollainenkin vauhti riittää meille, Lindholm muistutti.

– Viides sija riittää meille mestaruuteen, joten sen mukaan ajetaan. Ei meidän kannata hirveästi repiä hyviä aikoja ja ottaa turhia riskejä. Täällä tien pinta ja sen myötä pito vaihtelee todella paljon, joten on pakko ottaa marginaalia, jos täällä maaliin haluaa selviytyä.

Kajetanowiczin Skoda Fabia meni sen verran rujoon kuntoon ulosajossa, ettei puolalainen pysty jatkamaan kilpailua lauantaina. Lindholm pystyy siis ajamaan varmistellen kisan loppuun saakka.

WRC2-luokassa suomalaiskuskeilla on kolmoisjohto. Ykkösenä on edelliskauden juniorimestari Sami Pajari, joka johtaa Hyundain Teemu Sunista 5,3 sekunnilla. Lindholm on jäänyt kärjestä 8,4 sekuntia.

Uransa ensimmäistä MM-ralliaan ajava Heikki Kovalainen ajaa vanhemmalla Skoda Fabialla kuudentena. Kovalainen on jäänyt Pajarista 56,9 sekuntia.

Japanin MM-ralli jatkuu puolen yön jälkeen Suomen aikaa ajettavalla lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Yhteensä lauantaina ajetaan seitsemän erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Japanista perjantain osalta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat