Emil Lindholm kertoo, miksi VW vaihtuu Skodan ralliautoon – toiveissa kaksi MM-rallia

Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen. Kuva: Marko Mäkinen

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen kilpailevat tulevalla kaudella Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 Evo -autolla rallin SM-sarjassa. Neuvottelut lisäkilpailuista rallin MM-sarjaan ovat vielä kesken.

Lindholm ja Korhonen palaavat yhden välivuoden jälkeen takaisin Skodan ohjaamoon. Kausi 2019 vierähti Volkswagen Polon ratissa.

– Haluan kiittää Volkswagenia sekä Eero Räikkösen johtamaa Printsport Racingiä upeasta yhteistyöstä. Aloitimme Eeron kanssa R5-luokassa ja voitimme yhdessä ensimmäisen SM-osakilpailumme.

– Päädyimme taustaryhmäni kanssa Skodaan, koska näimme, että tämä siirto on tärkeä askel ajajaurallani eteenpäin. Moni asia viime kauteen muuttuu, mutta aloitamme jo ennen joulua työt sen eteen, että olemme tammikuun puolivälissä Rovaniemellä valmiina alkavaan kauteen, Lindholm viittaa Arctic Lapland -ralliin.

Lue myös: Toni Gardemeisterin tiimi vahvalla kokoonpanolla rallin SM-sarjaan

Skodan ja TSG Worldwide -tiimin lehdistötilaisuudessa Lindholm kuunteli tyytyväisyydellä tallipäällikkö Gardemeisterin kommentit siitä, että TGS on pystynyt kehittämään uuden Fabia R5 Evon suorituskykyä loppuvuoden aikana useita askelia eteenpäin. Gardemeister sanoo, että Fabian uusimmassa versiossa on yhä paljon kehityspotentiaalia.

– Mielenkiinnolla odotan, miltä uusi Skoda tuntuu Volkswagenin jälkeen. Uusi Fabia R5 Evo on edellistä mallia kevyempi ja tehokkaampi. Toki autolla on myös jo esittää kovat tulokset lajin MM-sarjasta. Kiva kuulla, että uudesta autosta potentiaalia yhä löytyy. Se on kivaa kuljettajallekin, kun pääsee ajamaan kehitystyötä.

Lindholmin tavoitteena on ajaa ehjä kausi lajin SM-sarjassa, mutta myös MM-osakilpailut kiinnostavat. Päättyneellä kaudella hän väläytteli vauhtiaan WRC2-luokassa Ruotsin, Suomen ja Katalonian MM-ralleissa.

– Tavoittelemme SM1-luokassa Suomen mestaruutta ja ajamme rallin SM-sarjaa, mutta teemme koko ajan töitä sen eteen, että voisimme laajentaa ajo-ohjelmaamme MM-sarjan puolelle, Lindholm täsmentää.

Suomen MM-ralli kuuluu hyvin todennäköisesti Lindholmin ohjelmaan. Kuljettajan toiveena on päästä ajamaan myös Ruotsissa helmikuussa.

– Ruotsin suhteen olemme vähän epävarmoja. Toivottavasti saadaan budjetti kasaan sinne, mutta se on vielä vaiheessa. Uskon, että se on hyvinkin mahdollista, että kilpailemme siellä, Lindholm luottaa.

Jaa uutinen