Quantcast

Emil Lindholm jälleen voittoon rallin MM-sarjassa – ”Olen ottanut isoimman askeleen urallani”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat WRC3-luokan voittoon Espanjassa.

Toksport WRT:n Skoda Fabia R5 Evolla kilpaileva kaksikko hallitsi luokkansa tapahtumia lähdöstä maaliin. Ero toiseksi ajaneeseen Puolan Kajetan Kajetanowicziin oli maalissa 28,5 sekuntia.

Suomalaiskaksikko ajoi Katalonian MM-rallin viimeisen kilpailupäivän jo hieman varmistellen. WRC3-luokan johdossa koko rallin ajanut parivaljakko ei enää tavoitellut luokkansa pohja-aikoja vaan varmaa maaliin ajamista.

Kaksi viikkoa sitten Lindholm voitti WRC3-luokan Suomen MM-rallissa ja uusi voittonsa Espanjassa. Rallin yleiskilpailussa kaksikko ajoi sijalle 12.

– Hieno kisa ja kaikki meni suunnitellusti. Toinen WRC3-luokan MM-voitto peräjälkeen, joten ei voi kuin olla tyytyväinen. Tämä on kiva kisa. Paljon sileää ja tasaista asvalttia, jolla ajaminen on vähän kuin moottoriradalla ajaisi, Lindholm summasi.

– Tänä vuonna mutkia leikattiin todella paljon ja leikkausten estäminen asvaltilla on hankalaa, sillä sen esteet pitäisi asettaa tielle, ja se ei taas ole hyvä asia. Kun mutkia leikataan paljon ja niinkin rajusti kuin täällä niin auto ja renkaat ovat kovilla. Erityisesti renkaiden sisälaidat ottivat kontaktia koko ajan. Meillä ei ollut mitään murheita koko kisan aikana. Auto ja renkaat toimivat hienosti, suomalaiskuski jatkoi.

Lindholm ei pystynyt Espanjan MM-rallin luokkavoitollaan kasvattamaan MM-pistetiliään, koska hänellä on jo laskettuna sarjan loppupisteisiin seitsemästä ensimmäisestä MM-rallista saavutetut pisteet. WRC3-luokan MM-pisteissä Lindholm jatkaa kolmantena. Pahin uhkaaja Chris Ingram ajaa yhdeksän pisteen päässä.

–  En tiedä (Chris) Ingramin ohjelmaa, lähteekö hän Monzaan. Mutta emme voi kuin seurata sivusta, että miten meidän käy.

– Tämä on ollut hieno kausi kaiken kaikkiaan. Pääsimme ajamaan paljon ja tulostakin syntyi. Tässä toiminnassa on monta liikkuvaa osaa, jotka tämän kaiken mahdollistavat. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja mukana olleille, Lindholm totesi.

Suomalaiskuski valloitti tänä vuonna myös rallin Suomen mestaruuden, joten kokonaisuutena sesonki oli mallikas.

– Takana on ehdottomasti sellainen kausi, joka on opettanut paljon ja on toki ollut myös vaikeaakin. Myös epäonnistumiset vievät eteenpäin ja tuovat tärkeää kokemusta ja oppia. Olen tämän kauden aikana mielestäni ottanut isoimman askeleen urallani eteenpäin.

Lindholmin ensi kauden suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Lindholm tavoittelee ensi kaudeksi kansainvälistä ajo-ohjelmaa.

– Ensi kauden tavoitteeni on tietysti ajaa rallin MM-sarjassa, mutta tulevan suhteen kaikki asiat ovat vielä auki. Aika näyttää, Lindholm summasi.

Katalonian MM-ralli, WRC3-luokan lopputulokset: 

1. Emil Lindholm   Skoda 2.44.31,9
2. K. Kajetanowicz Skoda     +28,5
3. Josh McErlean   Hyundai +2.57,1
4. Chris Ingram    Skoda   +3.14,1
5. Armin Kremer    Citroen +7.50,9

Lue myös nämä

  • Uusimmat