EM-rallissa rajusti ulos ajanut kuljettaja leikkauspöydälle

Portugalilainen rallikuljettaja Armindo Araujo ja hänen kartanlukijansa Luis Ramalho eivät selviytyneet vammoitta viime viikonlopun rajusta ulosajostaan Portugalin EM-rallissa.
Armindo Araujo
Armindo Araujo. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Araujo menetti autonsa hallinnan pyörän irrottua kovavauhtisessa paikassa ja törmäsi Skodallaan rajusti keula edellä puuhun. Erikoiskoe laitettiin poikki onnettomuuden vuoksi.

Pian tapahtuneen jälkeen tiedotettiin, että Araujo ja Ramalho vietiin varotoimenpiteenä sairaalaan. Tuolloin kerrottiin, että portugalilaiset olivat selvinneet tilanteesta ilman fyysisiä vammoja.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että onnettomuudesta ei päästy näin vähällä. Araujo kertoi Instagramissa julkaisemallaan videolla, että sekä hän että kartanlukija Ramalho loukkaantuivat rysäyksessä.

– Minulta murtui käsi, ja selkärankaan tuli murtuma. Lisäksi minulta murtui pari kylkiluuta. Luisilta murtui jalka ja muutama kylkiluu, Araujo sanoi.

– Meillä on siis edessä toipumisjakso, mutta tilanteemme on muuten hyvä.

Araujon mukaan hänellä on edessään kaksi leikkausoperaatiota.

– Minulta leikataan selkäranka ja käsi, jotta olen valmis palaamaan erikoiskokeille mahdollisimman pian.

Araujo on Portugalin rallisarjan moninkertainen mestari ja hän on tuttu myös rallin MM-sarjan puolelta. Suomalaiskuljettaja Mikko Heikkilä ajoi Araujon tallikaverina Portugalin EM-rallissa.

Uusiseelantilainen Hayden Paddon ajoi lopulta voittoon EM-kauden avauskilpailussa. Kisan voitossa kiinni ollut Heikkilä kärsi rengasrikon viimeisellä erikoiskokeella, minkä vuoksi hän putosi kärkipaikalta kahdeksannelle tilalle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat