Quantcast

EM-rallin voittajalla kinkkinen tilanne, budjetti pahasti hakusessa – ”En ole mikään rikas kaveri”

Espanjalainen Nil Solans otti uransa kannalta elintärkeän voiton EM-kauden avauksessa Portugalissa viikonloppuna.
Nil Solans
Nil Solans teki voltit voiton kunniaksi. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

29-vuotiaan Solansin lähtökohdat eivät olleet helpoimmasta päästä. Kalusto löytyi Fafe-ralliin vasta viime hetkillä ja rajallisen budjetin myötä mies ei testannut ennen kisaa ollenkaan. Volkswagen Polo R5:lla Solans oli ajanut viimeksi Katalonian MM-rallissa vuonna 2019.

– Olihan se aika vaikeaa, kun emme ajaneet testiä, enkä ollut ajanut tällä autolla kolmeen vuoteen. Se oli kuitenkin tiedossa ja siihen piti vain sopeutua. Tilanne oli vähän hullu, sillä lähdimme liikenteeseen Espanjan rallin säädöillä vuodelta 2019, Solans kertaa EM-sarjan verkkosivuilla.

– Tarkoituksena oli pikku hiljaa oppia ymmärtämään autoa. Lopputulos onkin siihen nähden erittäin tyydyttävä.

Solans ajoi viime kaudella seitsemän EM-rallia sekä Skodan että Hyundain kalustolla. Paras tulos oli Puolan osakilpailun neljäs tila, joten siihen nähden kausi 2022 alkoi loistavasti. Viime kaudella Solans ajoi myös uransa ensimmäisen MM-rallin WRC-autolla, kun hän sijoittui Katalonian asvaltilla kahdeksanneksi.

Voitosta huolimatta Solansin kauden jatko on edelleen arvoitus. EM-karkelot jatkuvat jo kahden viikon päästä Azoreilla, joten budjetin kasaamisen suhteen kiire on kova.

– Haluaisimme ajaa Azoreilla ja olemme sinne ilmoittautuneet. Meillä on hyvä auto ja hieno talli, mutta tällä hetkellä budjettia ei vielä ole. Minulla ei ole rahaa maksaa ajamista. En ole mikään rikas kaveri, joten minun on löydettävä tukijoita tai muuten pysyn kotona ja katson rallin telkkarista, Solans summaa.

Fafe-rallin mutaisilla erikoiskokeilla Solans ajoi muilta karkuun jo lauantaina. Siihen siivitti espanjalaisen valitsema lähtöpaikka koko joukon ensimmäisenä autona.

– Rallissa oppii aina uutta. Kun analysoin viime vuoden kisan aikoja, oli selvää, että meidän on startattava keulilta. Toki se oli välillä vaikeaa, kun tiellä oli paljon vettä, eikä mitään ajolinjoja ollut, Solans kertoo.

– Olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni, koska varsinkin lauantai-iltana piti ottaa paljon riskejä. Oli hyvin vaativaa ajaa, kun vesiliirtoa oli jatkuvasti. Sunnuntaina olin aika väsynyt henkisesti, koska olin keskittynyt niin kovasti koko lauantain.

Katso alta kooste lauantain tapahtumista Fafen EM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,401487″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat