EM-mitali jäi haaveeksi suomalaiselle rallilupaukselle – ”Kaudesta jäi kaksijakoinen fiilis”

Toni Herrasen rallikausi 2022 tuli viime viikonloppuna päätökseen Katalonian MM-rallin yhteydessä ajetussa EM-sarjan osakilpailussa.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Toni Herranen Sports
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja sen sijaan päättyi Herrasen osalta jo kuun vaihteessa SM4-luokan pronssimitaliin.

– Paljon oli uutta tänä vuonna, ensimmäinen kisa nelivetoautolla, EM-debyytti ja ensimmäiset asvalttikisat. Jää kyllä hyvä ja positiivinen fiilis kaudesta, vaikka toisaalta samalla myös kaksijakoinen muutaman keskeytyksen takia. Huonojakin kisoja mahtui mukaan, mutta pari podiumia EM-sarjassa ja Tunturirallin voitto ovat päällimmäisenä mielessä, Herranen kertaa kauden kohokohtia.

Viime viikonloppuna ajettu Katalonian EM-ralli oli vasta Herrasen uran kolmas asvalttikilpailu. Italian osakilpailussa auto lipsahti syvälle rotkon pohjalle ja Tshekin haastavissa olosuhteissa ajettu edellinen EM-osakilpailu oli lähinnä selviytymistaistelua. Kataloniasta 18-vuotiaalla nuorukaisella oli pääasiallisena tavoitteena ajaa tärkeät kilometrit talteen, vaikka toisaalta EM-pronssikin oli vielä tähtäimessä.

– Kokonaisuudessaan ei ollut mikään helppo kisa, vaikka alkuun ajattelin niin. Likaa oli kuitenkin tiellä jo yllättävän paljon meidän numerolla, varsinkin kun kahteen kertaan ajettiin pätkiä. Tiet olivat muuten tosi hienot ja hyväkuntoiset, tykkäsin kyllä. Oli tämä mieluisin asvalttikisa näistä kolmesta.

EM-sarjan kärki meni kotoisissa olosuhteissa menojaan, mutta Herranen sai kasvatettua vauhtiaan rallin edetessä.

– Saatiin kyllä omaa ajamista kehitettyä ja luottoa tuli kisan edetessä. Puhtaalla asvaltilla tulee hyvin, mutta likaisilla osuuksilla kokeneemmat kaverit saa tehtyä eroa.

Espanjasta kerätyt luokan viidenneksi korkeimmat pisteet toi Herraselle junioreiden EM-sarjan neljännen sijan.

– Nyt ei ihan riittänyt kolmanneksi, mutta ei neljäs sija kuitenkaan huono ole ensimmäiseltä kaudelta. Jäi kuitenkin yksi kisa ajamattakin, Herranen muistuttaa.

Tässä vaiheessa Herranen suuntaa kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa katseensa kauteen 2023. Tarkat suunnitelmat julkistetaan hieman myöhemmin.

– Ensi kauden suunnitelmat näyttää hyvältä, mutta julkaistaan kisakalenteri vasta lähempänä kauden alkua.

Lue myös nämä