Oliver Solbergin kartturi maastopyöräonnettomuudessa, tilalle hälytettiin tuttu mies

Oliver Solberg palaa tositoimiin tulevana viikonloppuna, kun nuorukainen osallistuu Walesin perinteikkäillä erikoiskokeilla ajettavaan Cambrian-ralliin.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg ajoi tämän kauden Hyundain WRC-tallin ykkösmiehistössä, mutta korealaisvalmistaja ilmoitti hiljattain, että Rally1-autoon ruotsalaisella ei ole enää asiaa tällä kaudella. Samalla tiimi myös vahvisti, ettei Solberg jatka Hyundailla ensi vuonna.

Cambrian-rallissa Solbergilla on allaan tuttu Volkswagen Polo R5, mutta yksi viime hetken muutos tuli vastaan. Kartanlukija Elliott Edmondson on nimittäin loukkaantunut vapaa-ajalla sattuneessa onnettomuudessa. Edmonsson julkaisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa käsi oli kantositeessä.

– Elliott oli ajamassa maastopyörällä ja kaatui. Me treenaamme aina täysillä hänen kanssaan ja sitä sitoutumista olen aina ihaillut Elliottissa. Olen pahoillani hänen puolestaan, sillä häneltä jää varmasti hauska kisa välistä, Solberg kommentoi.

– Hän kärsii pienestä loukkaantumisesta, minkä vuoksi ei voi osallistua kisaan. Olemme kuitenkin pian taas yhdessä, sillä pääsemme ensi kuussa nuotittamaan Japanin rallin.

Tilalle löytyi kuitenkin tuttu mies, sillä Edmondsonia ikonisilla Walesin sorateillä tuuraa Craig Drew. Britti istui jo viime kaudella kaksi MM-rallia Solbergin vieressä.

– Tunnen Craigin erittäin hyvin. Kilpailimme yhdessä Suomessa ja Kataloniassa sekä olimme myös tallikavereita Subarulla, kun ajoin Yhdysvalloissa. Hän on mukava kaveri ja tekee varmasti laatutyötä jälleen kerran. Iso kiitos hänelle, että pystyi tulemaan pikahälytyksellä mukaan, Solberg sanoo.

Cambrian-ralli starttaa perjantaina muutamalla asvalttipätkällä. Lauantaina ohjelmassa on neljä sorapätkää, jotka ajetaan kahteen kertaan. Samat pätkät olivat myös MM-rallin ohjelmassa kolme vuotta sitten, kun Walesissa viimeksi ajettiin WRC-osakilpailu.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Walesin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä