Elfyn Evans hehkuttaa Tommi Mäkisen tiimiä – ”Minulla oli heti kotoisa fiilis”

Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan rallitalliin siirtynyt Elfyn Evans testasi vajaat pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa uutta työkaluaan.

M-Sportia pitkään edustanut Evans kurvaili kaksi päivää Etelä-Ranskassa valmistautuen kauden 2020 avaavaan Monte Carlon ralliin.

– Kaikki sujui positiivisesti. Tiimissä on hyvä henki ja kaikki olivat avuliaita. En epäile yhtään, etteikö minulta veisi hetki aikaa sopeutua. Olin kuitenkin M-Sportilla pitkän aikaa. Minulla oli kuitenkin heti kotoisa fiilis uudessa tallissa, Evans sanoo WRC.comin verkkosivuilla.

– Auto tuntui hyvältä ja tunsin oloni luottavaiseksi aika nopeasti. Sain autosta hyvää palautetta. Tunsin myös hyvin, miten se reagoi aika vaihtelevissa olosuhteissa, walesilainen jatkaa.

Lue myös: Elfyn Evans toista kertaa Toyota Yaris WRC:n ratissa – katso upea video

Evans pääsee uudestaan Yaris WRC:n rattiin tällä viikolla Suomessa. Edessä on testit helmikuista Ruotsin MM-rallia varten. Kalle Rovanperä testasi Keski-Suomessa jo keskiviikkona. Evans ja Sebastien Ogier ajavat myös yhden päivän testit tällä viikolla.

Toyota on tunnetusti voittaja-auto, mutta Evans ei lähde ennustelemaan, milloin hän voi olla Yariksen kanssa voittovireessä.

– En mieti mahdollisuuksiani, että minkä rallin voin voittaa ja minkä en. Minulla ei ole mitään erityisiä ”tavoiteralleja” ja sama koskee myös MM-sarjaa. Monteen lähden tekemään parhaan mahdollisen suorituksen. Se on myös lähestymistapani koko ensi vuodelle, Evans summaa.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan reilun kuukauden kuluttua 23.-26. tammikuuta.

Kalle Rovanperä testasi eilen Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Kuuntele alta Rovanperän haastattelu ja katso, kuinka häneltä sujui ajaminen talvisissa olosuhteissa.

 

Lue myös: Kalle Rovanperä testasi Toyotan WRC-autoa kunnon talvikelissä (video) – ”Onhan se lystiä”

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö