Marcus Grönholm ajoi salaiset rallitestit – ”Meillä on tässä jotain todella hyvää”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vanha konkari Marcus Grönholm on testannut Protonin Iriz R5 -autoa salaisissa testeissä Pohjois-Irlannissa.

Protonin ralliautoa kehittänyt Mellors Elliot Motorsport kertoi Facebook-sivuillaan, että kaksinkertainen maailmanmestari testasi Iriz R5:sta tiistaina.

– Meillä on tässä jotain todella hyvää, Bosse kertoi MEM:n postauksen mukaan.

Grönholm testasi Iriz R5:sta heti auton valmistuttua pari vuotta sitten ja palasi nyt kilpurin rattiin. Tiistaina vuosien 2000 ja 2002 maailmanmestari ajoi soralla. Tiimin lyhyen tiedotteen mukaan keskiviikkona Grönholm ajoi vielä asvaltilla.

Lue myös: Marcus Grönholm testasi Protonin ralliautoa – ”Ei siitä sen enempää”

Inkoolainen ajoi tällä kaudella yhden MM-rallin, kun konkari osallistui Ruotsin ralliin helmikuussa Toyotan kalustolla. Uuden sukupolven WRC-tykki ei kuitenkaan oikein sopinut pienellä harjoittelulla Grönholmin käteen, minkä vuoksi mies vieraili muutamaan otteeseen lumipenkassa. Grönholm on viime vuosina keskittynyt oman rallicross-tiiminsä pyörittämiseen MM-sarjassa.

Vaikka Grönholm testasi ensimmäisen kerran Proton Iriz R5:sta jo vuoden 2017 marraskuussa, sai auto FIA:n luokituksen vasta tämän vuoden maaliskuussa. Tänä vuonna autolla on ajettu 14 kisaa, mutta MM-sarjassa se ei ole vielä debytoinut.

Lue lisää: Protonin uusi R5-ralliauto sai vihdoin FIA:n luokituksen – MM-sarjaan tällä kaudella?

Lue myös nämä

  • Uusimmat