EK11: Esapekka Lapin tuska sai jatkoa – ”Ei ole v***u todellista!”

Hyundai-kuski Esapekka Lapin epäonni jatkui Kreikan MM-rallissa lauantain iltapäivän toisella erikoiskokeella.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH

Lappi linkutti maaliin oudon sivuäänen saattelemana ja hävisi pohja-ajalle yli puoli minuuttia. Pieksämäkeläinen kertoi maalissa, että autossa on ainakin kaksi isoa ongelmaa ja epäili, että kisa jää kesken.

– Voimansiirto on rikki ja laturi on paskana. Tämä homma on ohi. Ei ole vittu todellista, Lappi manasi.

Jo aiemmin lauantaina Lappi oli kärsinyt rengasrikon ja myös käsijarru lakkasi toimimasta heti aamun ensimmäisellä pätkällä. Myös Toyotan Takamoto Katsutan kisa meni pilalle, kun hän kärsi 11. erikoiskokeella peräti kaksi rengasrikkoa. Katsuta tippui kisassa seitsemänneksi.

Toyotan Kalle Rovanperä nipisti 28.49 kilometriä pitkällä Karoutesin pätkällä pohjat, mutta tallikaveri Sebastien Ogier hävisi vain kaksi kymmenystä. Ogier jatkaa kisan kärjessä 12,4 sekunnin turvin ennen suomalaista.

– Ei ole mukavaa taistella Sebiä vastaan voitosta, koska hänellä ei ole mitään hävittävää. Minun on pakko miettiä myös MM-sarjaa. Pitää vain koko ajan pohtia, voiko riskiä ottaa vai ei. Ei ole helppoa vastata Sebille, Rovanperä kertoi.

– Tämä oli aika siisti pätkä. Pystyi vain keskittymään ajamaan mahdollisimman hyvin. Tämä oli minulta hyvä pätkä, Ogier puolestaan sanoi.

Toyotan Elfyn Evans nousi kilpailussa kolmannelle sijalle ohi Hyundain Dani Sordon. Lappi on noussut viidenneksi ohi Katsutan, mutta vielä on epävarmaa, pystyykö suomalainen jatkamaan rallia teknisten vikojen vuoksi. M-Sport Fordin Ott Tänak on kuudentena 11,8 sekunnin päässä Lapista.

Lauantaina Kreikan Akropolis-rallissa ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Sorakilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alta Kreikan MM-rallin lauantaiaamupäivän erikoiskokeiden parhaat palat. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alapuolella.