Jari-Matti Latvalalta mykistävä esitys Japanissa – pohjat Toyotan uudella ralliautolla joka pätkälle

Jari-Matti Latvala dominoi Hokkaido-rallin avauspäivää Japanissa lauantaina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan uudella GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva Latvala tykitti kaikille päivän kahdeksalle erikoiskokeelle pohja-ajan. Ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta Latvalan johtoasema on lähes kaksi minuuttia ennen Norihiko Katsutaa, joka ajaa Latvalan tavoin Toyotan kalustolla.

Katsuta on Toyotan WRC-tallin japanilaiskuski Takamoto Katsutan isä. Japanin rallisarjaa ylivoimaisesti johtava Heikki Kovalainen on kisassa kolmantena reilun puolen minuutin päässä Katsutasta. Skodalla ajavalla Kovalaisella eroa Latvalaan on tullut jo kaksi ja puoli minuuttia.

– Päivä oli pettymys. En pystynyt vastaamaan Norihikon vauhtiin ja Jari-Matti oli odotetun nopea. Yritin kyllä, mutta ei ollut mitään mahdollisuuksia. Nyt tärkeintä on päästä ralli maaliin kolmannella sijalla, Kovalainen kommentoi Aicello-tiiminsä Facebook-sivuilla.

– Auto tuntuu hyvältä, mutta en vain pääse kovempaa. Soralla on ollut sama tilanne tänä vuonna myös Suomen kisoissa.

Kovalaisen pahin uhkaaja Japanin rallisarjan mestaruuden kannalta on Osamu Fukunaga. Japanilainen on kisassa vasta kuudennella sijalla. Ennen Hokkaido-rallia Kovalaisen johtoasema sarjassa oli 13 pistettä.

Sunnuntaina Latvalalla ei enää kovin suurta stressiä ole kisan voitosta, sillä ohjelmassa ovat vain kahteen kertaan ajettava Otofuken reilun kuuden kilometrin mittainen pätkä a sekä niin ikään kahdesti ajettava Ikedan yleisöpyöritys, jolla mittaa on vain puoli kilometriä.

Latvala on nyt toisessa MM-rallissa putkeen sivussa tallipäällikön tehtävistä. Parhaillaan käynnissä olevassa Kreikan osakilpailussa Latvalaa tuuraa Kaj Lindström. Edellisessä Suomen MM-rallissa Latvala ajoi itse kilpaa ja tallipomona hääri Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda.

Hokkaido-rallin jälkeen Japanin rallisarjassa ajetaan enää Highland Masters -ralli lokakuun puolivälissä.

Hokkaido-rallin tulokset EK8/12 jälkeen:

1. Jari-Matti Latvala Toyota 1.06.28,2
2. Norihiko Katsuta  Toyota  +1.52,7
3. Heikki Kovalainen Skoda  +2.28,7
4. Toshihiro Arai   Subaru  +3.43,2
5. Fumio Nutahara   Toyota  +3.55,1
6. Osamu Fukunaga   Skoda  +5.13,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat