EK2: Hyundai-kuski täräytti reilut pohjat, Kalle Rovanperä taisteli kelpo ajan

Hyundain Thierry Neuville pamautti jykevän pohja-ajan Kreikan MM-rallin ensimmäiselle varsinaiselle erikoiskokeelle perjantaiaamuna.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH

Neuville oli 10,37 kilometriä pitkällä Loutrakin pätkällä 3,4 sekuntia nopeampi kuin Toyotan Sebastien Ogier. Belgialainen nousi myös kokonaistilanteessa kärkeen 4,2 sekunnin turvin ennen M-Sport Fordin Ott Tänakia.

Ensimmäisenä autona reitillä oleva Toyotan Kalle Rovanperä jäi Neuvillen pohjista 5,5 sekuntia ollen pätkäajoissa viides. Kokonaistilanteessa Rovanperä on neljännellä sijalla. Eroa Neuvilleen on vain 5,1 sekuntia.

– Pätkät ovat kuivuneet aika paljon, koska tuulee kovaa. Oli aika liukasta ja putsattavaa riitti meille. Meni kuitenkin ihan hyvin, Rovanperä kertoi.

Rovanperän pahin uhkaaja MM-sarjassa, tallikaveri Elfyn Evans, oli 1,3 sekuntia suomalaista nopeampi perjantain avauspätkällä. Evansilla oli oikea takapyörä ottanut osumaa matkalla. Walesilainen on rallissa kuudentena.

– En tiedä, missä se tuli, mutta aika alussa pätkää. Ei rengas kuitenkaan ihan tyhjä taida olla, mutta oli kyllä sellainen tunne, että perä on levoton, Evans sanoi.

Hyundain Esapekka Lappi oli Loutrakin pätkällä seitsemänneksi. Eroa pohjat ajaneeseen tallikaveri Neuvilleen tuli 6,8 sekuntia.

– Olen aika yllättynyt. En tiedä, mistä tämä johtuu. Olin ilmeisesti aivan liian hidas, rallin seitsemännellä sijalla ajava Lappi ihmetteli.

M-Sport Fordin tiimi koki takaiskun jo ennen perjantain avauspätkää. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet oli jäänyt siirtymäosuudelle teknisen vian vuoksi.

WRC2-luokassa Skodaa käskyttävä Sami Pajari oli nopein ensimmäisellä kunnon pikataipaleella. Suomalaiskuski on kokonaistilanteessa 12. sijalla ja vain 0,6 sekuntia luokkakärjessä ajavia Nikolai Grjazinia ja Adrien Fourmaux´ta perässä.

Luokan voittotaistelussa nähtiin dramaattisia hetkiä Loutrakin pätkällä, kun Oliver Solberg hävisi kolme minuuttia teknisen vian takia. Andreas Mikkelsen puolestaan kärsi rengasrikon ja hävisi luokkapohjille yli 20 sekuntia.

Perjantaina Kreikassa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alapuolella.