Eerik Pietariselta iso uutinen: Täysi ohjelma rallin MM-sarjassa

Rallin SM-sarjan vuoden 2018 mestari Eerik Pietarinen tähtää tiukasti rallimaailman huipulle.
Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka viimeiset pari kautta ovat kiistatta sujuneet tuusulalaisen osalta alakanttiin, on tähtäimessä edelleen MM-karkelot. Pietarinen vahvisti viime viikolla testiensä lomassa, että tällä kaudella hänet nähdään MM-sarjan WRC2-luokassa täydellä ohjelmalla.

– Joo kyllä näin on. Tavoitteita pitää olla ja koitetaan niitä myös toteuttaa. Pyrkimyksenä on ajaa useampi MM-ralli tänä vuonna, Pietarinen vahvisti Rallit.fille.

Eikä kyseessä ole enää pelkkä pyrkimys. Pietarinen ajaa MM-sarjaa Ruotsin talvirallista alkaen Printsportin Volkswagen Polo R5:lla.

– On se sillä tavalla varmistunut, että päätös MM-ralliohjelmasta on tehty, mutta tarkka kisaohjelma on vielä mietinnässä.

Ensimmäisen MM-rallinsa Pietarinen ajaa Ruotsissa tällä viikolla. Sen lisäksi ohjelmassa ovat todennäköisesti ainakin Portugalin, Sardinian, Viron, Suomen ja Katalonian osakilpailut. WRC2-luokan MM-sarjassa otetaan mukaan kuuden rallin pisteet ja yhteensä seitsemään osakilpailuun voi ilmoittautua pisteitä keräämään.

– Pyritään ajamaan täysi sarja eli onko se sitten sen kuusi MM-rallia ainakin. Toivotaan, että saadaan se homma toteutumaan, Pietarinen pyörittelee.

Kenties suunnitelmissa on siis muitakin ralleja tuusulalaisen osalta, mutta ensin pitäisi onnistua Uumajan seudulla ajettavassa Ruotsin MM-rallissa, joka käynnistyy testierikoiskokeen merkeissä torstaina.

– Ihan on jo odottavaiset tunnelmat Ruotsin rallin osalta. Mukavaa lähteä sinne ajamaan.  En ole hirveästi tavoitteita miettinyt, mutta tyytyväinen olisin, jos pystyisin joitain pohja-aikoja ajamaan ja lopputulos olisi siellä kolmen sakissa. Lähdetään sitä tavoittelemaan, Pietarinen sanoo.

Katso alapuolelta, kuinka Pietarinen testasi Volkswagenia Hankasalmella viime viikolla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,399081″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat