Eerik Pietariselle upea voitto asvalttidebyytissä

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantai oli loistava rallipäivä suomalaisittain, kun kansallisissa kisoissa Euroopassa nähtiin kaksi suomalaisvoittajaa. 

Jari Huttunen juhli Hyundain ratissa Due Valli -rallin voittoa Italian Veronassa. Eerik Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo puolestaan pokkasivat ykköstilan Kaltenkirchenin kaupungin ympäristössä Saksassa ajetussa Atlantis-rallissa.

Lue myös: Nyt se WRC-auto alle ja äkkiä! Jari Huttuselta jälleen mykistävä suoritus

Kyseessä oli Pietarisen ensimmäinen kerta R5-luokituksen autolla asvaltilla. Debyytti pikitiellä sujui hienosti, kun tuusulalainen nappasi voiton 7,4 sekunnin turvin ennen isäntämaan Philip Geipelia. Kolmanneksi rallissa sijoittui Dennis Rostek.

Atlantis-rallissa ajettiin yhteensä seitsemän erikoiskoetta, kun yksi pätkä jouduttiin perumaan. Pietarinen aloitti kisan tunnustellen ja oli vielä kolmannen EK:n jälkeen Geipelin takana. Sen jälkeen Pietarinen nousi pohja-ajan turvin kärkeen, mutta Geipel nousi vielä ohi. Ennen viimeistä erikoiskoetta suomalainen oli neljän kymmenyksen turvin kisassa toisena, mutta onnistui nousemaan lopulta voittajaksi.

– Voitto! Olemme todella onnellisia Atlantis-rallin ykköstilasta. Se oli hienoa palkinto ensimmäisestä asvalttirallista Skoda Fabia R5:lla. Iso kiitos kaikille kumppaneille, joiden ansiosta tämä oli mahdollista, Pietarinen twiittasi.

Katso Youtube-käyttäjä Quertreiber RallyeMedian koostama video Atlantis rallista alapuolelta: 

 

Rallye Atlantis, lopputulokset:
1. Eerik Pietarinen Skoda 35.13,2
2. Philip Geipel  Skoda  +7,4
3. Dennis Rostek  VW   +51,6
4. Martin Schütte  Mitsu +1.46,7
5. Stefan Göttig  Skoda +2.15,9
6. Michael Bieg   Mitsu +3.02,9

Lue myös nämä