Nyt se WRC-auto alle ja äkkiä! Jari Huttuselta jälleen mykistävä suoritus

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: 2BRally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetinen Jari Huttunen on ajanut uskomattoman rallikauden ympäri Eurooppaa. Tuoreimman näytteen ajotaidoistaan Huttunen antoi lauantaina Veronan kaupungin tuntumassa Italiassa kisatussa Due Valli -rallissa. 

Huttunen rökitti yhdeksän erikoiskokeen ja vajaan 85 EK-kilometrin mittaisessa rallissa isäntämaan tähdet. Hyundain tehdastallin i20 R5:lla ajanut suomalainen peittosi toiseksi tulleen Umberto Scandolan peräti 52,7 sekunnilla. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Skoda Fabia R5:sta ohjastanut Stefano Albertini.

Due Valli -rallissa ajettiin kolme kertaa samat kolme erikoiskoetta. Vielä ensimmäisellä huoltotauolla Huttunen oli kilpailussa neljäntenä. Tie voittoon tasoittui, kun kärkisijoja hallussaan pitäneet VW:n Giandomenico Basso sekä Citroenin Andrea Crugnola keskeyttivät. Crugnola jäi reitille kuudennella ja Basso toiseksi viimeisellä eli kahdeksannella erikoiskokeella.

– Pyttyä lykkää, kun vauhdista tykkää. Due Valli -rallin voitto matkasi Kiuruvedelle, kun kuudes voitto tuli kotiin, Huttunen twiittasi lauantai-iltana.

Huttusen kausi on ollut kiistatta mykistävä. Kiuruvetinen on ajanut kaikissa osallistumissaan kymmenessä rallissa kahden parhaan joukkoon luokassaan. Voittoja omassa luokassa on tullut muhkeat kuusi kappaletta. Ykköstiloja on napsanut Italian ja Puolan kansallisista sarjoista kuin myös rallin MM-sarjasta.

Katso alta pieni Youtube-kooste Rally due Vallista. Videon on tehnyt VivamedanRally: 

 

Rally due Valli, lopputulokset:
1. Jari Huttunen Hyundai  1.06.35,0
2. Umberto Scandola Hyundai  +52,7
3. Stefano Albertini Skoda  +1.07,6
4. Marco Signor VW      +1.40,9
5. Luca Bottarelli Skoda   +1.50,2
6. Antonio Rusce Skoda    +2.35,1

Lue myös nämä