Eerik Pietarinen puolustaa voittoa Viron rallissa – ”Tämä on mahtava tilaisuus testata autoa”

Pietarinen on ajanut tällä kaudella kaksi MM-rallia. Kuva Portugalin osakilpailusta.

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan paljon huomiota herättänyt Rally Estonia. Mukana on myös viime vuonna R5-luokan voittanut Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen. 

Edellisenä suvena suomalaisparivaljakko oli yleiskilpailussa neljäs kolmen WRC-kuskin takana. TGS Worldwiden tiimin Skoda Fabialla ajava Pietarinen siis puolustaa voittoa ja pyrkii myös tänä vuonna podiumille. Haastajien nippu on kova. Mukana R5-luokassa ovat muun muassa WRC-kuski Teemu Suninen, norjalainen teinitähti Oliver Solberg, nopea venäläiskuski Nikolai Grjazin sekä japanilainen Takamoto Katsuta.

– Viron rallissa kilpaileminen on iso plussa, joka edesauttaa meidän mahdollisuuksia menestyä Suomen MM-rallissa. Pätkät Virossa ovat nopeita ja leveitä, kuten Suomessa. Siellä voi kuitenkin olla paikka paikoin vähän enemmän hienoa hiekkaa. Tämä on mahtava tilaisuus testata autoa kisaolosuhteissa, Pietarinen summaa.

– Minulla on hienoja muistoja kisasta viime vuodelta, eikä pelkästään siksi, että voitin. Pätkät ovat upeita ja hypyt ovat mahtavia. Ajamisesta ei voi siellä kuin nauttia. Päätavoite on valmistautua Suomen MM-ralliin, mutta en tietenkään pistä pahaksi, jos pääsemme podiumille.

Rally Estoniassa ajetaan lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 15 erikoiskoetta ja yli 150 ek-kilometriä. Rallin huoltoparkki toimii Otepäässä.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö