Jere Kalliokoskella mallikas debyytti rallicrossin MM-sarjassa – ”Ihan hyvä fiilis jäi”

Jere Kalliokoski (edessä) kurvaili samassa alkuerässä koko kisan voittaneen Sebastian Erikssonin kanssa. Kuva: Qba Nitka

Jere Kalliokosken debyytti oli mallikas MM-sarjassa, kun rallicrossin karkelot jatkuivat Ruotsin Höljesissä viikonloppuna.

STARD-tallin Ford Fiestalla ajanut alahärmäläinen asetti tavoitteekseen semifinaalipaikan, se täyttyi ja tuloksena Ruotsin Höljesissä oli kahdestoista sija. Kalliokoski ajaa tällä kaudella kaksi MM-osakilpailua, seuraava on vuorossa marraskuussa Etelä-Afrikassa.

Kalliokoski kertoi Höljesiin lähtiessä, että anteeksi ei pyydellä. Pohjalainen oli sanojensa mittainen ja läksytti muita avauslähdössä raivokkaassa lähtökiihdytyksessä, missä koko viiden auton nippu otti kontaktia.

– Kyllä, olen erittäin iloinen. Tosi hyvä lähtö, ja johdin koko erän ajan, Kalliokoski vastasi World RX-sarjan toimittajan Neil Colen kysymykseen ”unelma-alusta.”

Sade kasteli radan ja se oli vielä toisen erän alkaessa kostea. Vaikka lähtö oli jälleen hyvä ja Kalliokoski meni johtoon, ei erä sujunut loppuun saakka kuten ensimmäinen. Tuloksena oli seitsemäistoista sija kokonaistilanteessa.

– Kaikki päin honkia, kun oli tullut vettä ja rata oli vähän märkä.

Ennen viimeistä alkuerää Kalliokoski oli kolmantenatoista, vain pisteen päässä tavoitteeksi asetetusta semifinaalipaikasta. Ratkaisevan erän lähtö meni penkin alle, joten Kalliokoski ryntäsi suoraan lisälenkille. Maaliin hän tuli viidentenä, mutta nousi kovavauhtisen erän ansiosta kokonaistilanteessa sijalle kaksitoista viiden pisteen turvin.

Semifinaalissa Kalliokoski jäi viidenneksi, joten ”The Magic Weekend” oli paketissa.

– Lähtökohta oli tietysti vähän hankala, kun olin takarivissä. Sain ihan hyvän startin ja nousin sieltä neljänneksi, mutta sitten toisen kierroksen alussa hypyn jälkeen hajosi kuskin puolen eturengas. Sen jälkeen ajaminen oli vaikeaa ja loput viisi kierrosta oli vain selviytymistä maaliin.

– Ihan hyvä fiilis jäi koko viikonlopusta. Olisihan se voinut paremminkin mennä. Kuivalla ajaminen sujui paremmin kuin märällä. Pitää olla tyytyväinen semifinaalipaikkaan. Kiitoksia koko meidän porukalle, STARD-tallille ja kaikille tukijoilleni. MM-debyytti on nyt tehty, Etelä-Afrikassa jatketaan, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.

Seuraavaksi Kalliokoski ajaa Pohjoismaista mestaruussarjaa, kun RallyX Nordicin kauden neljäs osakilpailu ajetaan Bikerniekin radalla Latviassa. Kalliokoski on sarjassa toisena, kahdeksan pisteen päässä ykköspaikasta. SM-sarjassa johtopaikka on härmäläisen hallussa kuuden pisteen turvin.

Jaa uutinen