Dakar-rallissa nähtiin rajuja voltteja – aikasakko vei etappivoiton paikalliselta tähdeltä

Guerlain Chicherit
Guerlain Chicherit'n kilpuri tuli volttisarjalla alas dyyniltä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallin pisin etappi tarjosi dramaattisia hetkiä Saudi-Arabiassa keskiviikkona.

Liettualainen Benediktas Vanagas vastasi päivän hurjimmasta volttisarjasta. Vanagasin ajama Toyota laskeutui nypystä keulalleen, minkä jälkeen auto pyöri useamman kerran nokan kautta ympäri (video jutun alla).

Pahasti vaurioitunut menopeli pysähtyi lopulta pyörilleen, mutta liettulaisen taival päättyi siihen paikkaan. Vanagas ja portugalilainen kartanlukija Filipe Palmeiro eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Ranskalainen Guerlain Chicherit koki vastaavan kohtalon ylittäessään hiekkadyyniä. Vauhtia oli liikaa, ja kilpuri tuli pyörien alas harjanteelta. Chicherit ja kartturi Alex Winocq pääsivät omin voimin ulos autosta.

Dakar-rallin neljännen etapin voitosta käytiin tiukka kamppailu. Saudiarabialainen Yazeed Al-Rajhi selvitti nopeimmin 465 kilometriä pitkän osuuden, mutta hän menetti pohja-ajan saatuaan kahden minuutin aikasakon. Al-Rajhi oli ajanut ylinopeutta niin sanotulla neutraalilla alueella.

Etappivoiton vei lopulta kilpailua johtava Nasser Al-Attiyah 25 sekunnin erolla Sebastien Loebiin, joka on kokonaistilanteessa toisena. Al-Attiyahilla on nyt 38 minuutin etumatka rallin yhdeksänkertaiseen maailmanmestariin.

– Olemme menneet joka päivä oikeaan suuntaan. Yritimme ajaa kovaa, mutta suunnitelmissamme ei ollut se, että joudumme avaamaan huomenna tietä, Al-Attiyah viittasi siihen, että etappivoittajana hän starttaa ensimmäisenä viidennelle etapille.

Carlos Sainz taisteli toisesta perättäisestä etappivoitostaan sähkö-Audilla, mutta espanjalaiskonkari taipui lopulta 52 sekunnilla kärjelle. Kokonaistilanteessa Sainz on sijalla 18, eroa kärkeen on kertynyt kaksi tuntia ja 20 minuuttia.

Dakar-ralli jatkuu torstaina, jolloin ohjelmassa on 346-kilometrinen etappi.

Katso alta video Dakarin neljänneltä etapilta, videon lopussa näkyvät Vanagasin ja Palmeiron volttisarjat. Kilpailun tilanne videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396548″ ap mute ]

Dakar-rallin tilanne:

 1. Nasser Al-Attiyah Toyota 13.26.02
 2. Sebastien Loeb   BRX   +38.05
 3. Yazeed Al-Rajhi  Toyota  +49.15 
 4. Giniel de Villiers Toyota  +49.17 
 5. Lucio Alvarez   Toyota  +53.58 
 6. Vladimir Vasiljev BMW  +1.03.52 
 7. Jakub Przygonski  Mini  +1.11.57 
 8. Sebastian Halpern Mini  +1.17.23 
 9. Martin Prokop   Ford  +1.20.26
10. Orlando Terranova BRX  +1.23.42

Lue myös nämä