Quantcast

Suositun rallin paluusta MM-sarjaan aloitettu neuvottelut

Jari-Matti Latvala
Argentiinan MM-ralli on kerännyt paljon yleisöä erikoiskokeiden varrelle. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Argentiinan MM-ralli saattaa palata rallin MM-sarjan ohjelmaan vuonna 2023, kertoo Kansainvälisen autoliiton FIA:n uusi puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem.

Argentiinassa ajettiin viimeksi MM-pisteistä kaudella 2019. Seuraavana vuonna kisa jouduttiin perumaan koronakriisin vuoksi.

Viime kaudella MM-sarjassa nähtiin vain yksi Euroopan ulkopuolella järjestetty kilpailu, Kenian Safari-ralli. MM-rallikaravaani jättää visiitin Etelä-Amerikkaan väliin myös tänä vuonna.

Argentiinan ralli kuuluu MM-sarjan klassikoihin ja se on katsojamäärillä mitattuna yksi suosituimmista osakilpailuista. Sorakisan odotettu paluu MM-sarjaan saattaa tapahtua ensi vuonna.

– Kyllä, me neuvottelemme asiasta, FIA-pomo bin Sulayem kertoi Autosportin mukaan vieraillessaan Dakar-rallissa Saudi-Arabiassa.

– Olen kilpaillut pari kertaa Argentiinassa, joten minulla on hyvät muistot sieltä, lisäsi rallimiehenä tunnettu bin Sulayem, joka sijoittui vuoden 1993 Argentiinan rallissa kuudenneksi Ford Escortilla.

Argentiinan osakilpailu on kuulunut MM-sarjan vakiokalustoon vuodesta 1980 lähtien.

– Argentiinassa on vahva moottoriurheilukulttuuri ja etenkin rallikulttuuri. Nyt tärkeää on käydä keskusteluja promoottorin ja paikallisen autourheiluliiton kanssa, FIA-pomo painotti.

Rallin MM-kausi 2022 käynnistyy kahden viikon kuluttua Monte Carlon osakilpailulla. Tämän vuoden kalenterissa on kolme ”kaukokisaa”: Kenia, Uusi-Seelanti ja Japani.

Katso alta kooste MM-kauden 2021 päättäneestä Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat