Quantcast

Dakar-legenda ei päässyt enää pälkähästä – roima rangaistus ja korvaukset motoristille: ”Olemme häpeissämme”

Giniel de Villiers
Giniel de Villiers. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saudi-Arabiassa ajettavassa Dakar-rallissa neljäntenä olleelle Giniel de Villiersille on mätkäisty tuntuva rangaistus.

De Villiers osui kilpailun alkuvaiheissa kahdesti moottoripyörään Toyotallaan. Ensimmäisellä varsinaisella etapilla eteläafrikkalainen ajoi hiekkaan jumiin jääneen Cesar Zumaranin päälle. Zumaran ei loukkaantunut tilanteessa, mutta Dakariin peräti 18 kertaa startannut de Villiers sai viiden minuutin aikarangaistuksen, koska hän ei pysähtynyt tarkastamaan, onko motoristi kunnossa.

Katso video tapauksesta tästä jutusta.

Toisella etapilla marokkolaisen Mohamedsaid Aoulad Alin moottoripyörä vaurioitui, kun de Villiers ajoi sen yli. Ali oli nostamassa pyöräänsä ylös dyynillä, kun de Villiers tuli Toyotallaan harjanteen takaa. De Villiers ei pysähtynyt vaan kiersi pienen lenkin, totesi Aouladin olevan kunnossa ja jatkoi kisaansa.

Tuomaristo ei päästänyt toisesta tapauksesta de Villiersiä yhtä vähällä. Tuomaristo päätti keskiviikkoiltana langettaa Toyota-tähdelle viiden tunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet kokonaistilanteessa sijalle 38.

De Villiers kertoi tuomaristolle, ettei hän ollut kuullut hälytysääntä niin sanotusta Sentinel-järjestelmästä, jonka tarkoituksena on kertoa muiden kilpailijoiden ongelmista etapilla.

– Kun ajoimme dyynin yli, näimme ja moottoripyöräilijän. Väistimme häntä, jottei hän loukkaantuisi. Dyynin pohjalla käännyimme varmistaaksemme, ettei moottoripyöräilijä loukkaantunut. Meistä ei tuntunut siltä, että olisimme laskeutuneet moottoripyörän päälle, de Villiers kertoi tuomariston päätöksen mukaan.

– Olemme erittäin häpeissämme siitä, että jotain tällaista tapahtuu. Olemme erittäin pahoillamme tästä tapauksesta. Olemme myös halukkaita korvaamaan pyörän korjaamisen kulut, Dakar-legenda lisäsi.

Vuonna 2009 Dakarin voittanut de Villiers tapasi keskiviikkoiltana motoristin ja he pääsivät sopimukseen asiasta. De Villiers korvaa tuhoutuneen pyörän sekä maksaa Aouladin ilmoittautumisen vuoden 2023 Dakariin.

Tuomariston mukaan de Villiers välttyi vieläkin vakavammalta rangaistukselta, koska hän oli vapaaehtoisesti yhteydessä motoristiin, pyysi tältä anteeksi ja lupasi maksaa onnettomuudesta aiheutuneet kulut.

Dakar-rallin viides etappi ajetaan torstaina Saudi-Arabiassa.

Katso alta video Dakarin neljänneltä etapilta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396548″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat