Quantcast

Craig Breeniltä kovat näytöt WRC-tallipomoille – ”Me tarkastelemme kaikkia vaihtoehtoja”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain keikkakuski Craig Breen säväytti toisen kerran peräjälkeen Viron MM-rallissa sijoittumalla viime sunnuntaina päättyneessä kilpailussa viime vuoden tavoin toiseksi. 

Kyseessä oli vasta irlantilaisen kauden kolmas MM-ralli WRC-autolla ja ensimmäinen sorakisa sitten viime syyskuun Viron kapinoiden. 31-vuotias Breen janoaa täyttä kautta WRC-autolla ensi vuodeksi ja uskoo, että Viron suoritus lähetti positiivisen viestin tallipomojen suuntaan.

– Kyllä, uskon, että se (suoritus) teki sen. Luonnollisesti täyden kauden ohjelma on minun ja Paulin (kartanlukija Nagle)  tavoite. Me haluamme olla maailmanmestareita ja ei tarvitse olla matemaatikko tajutakseen, että puolikkaan kauden ajamalla sitä ei voi saavuttaa, Breen summaa Motorsport.comin sivuilla.

Breen on nyt ajanut MM-sarjassa kolmesti toiseksi. Viron kisojen lisäksi kakkostila irtosi Citroenin ratissa Ruotsin rallista vuonna 2018. Toyotalla täyden ohjelman pestit lienevät ensi vuodeksi kiven alla, mutta Hyundain suunnitelmista ei ole tietoa. Hyvin todennäköistä kuitenkin on, että korealaisvalmistaja jatkaa kierrättämällä kuskia kolmannessa autossaan.

Näin ollen todennäköisin vaihtoehto Breenin osalta olisi M-Sport Ford, jonka tiedetään etsivän ykköskuskia ensi vuodeksi. Brittitiimi ei ole hiiskunut vielä mitään ensi kauden suunnitelmistaan. Hyundai on puolestaan jo lyönyt lukkoon Ott Tänakin ja Thierry Neuville jatkot tallissa.

Toyotan uskotaan jatkavan Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin kanssa, kun taas kolmanteen autoon tarvitaan keikkakuski valikoituja ralleja ajavan Sebastien Ogierin rinnalle.

– Me tarkastelemme kaikkia vaihtoehtoja. Tunnen oloni kotoisaksi ja mukavaksi Hyundailla, mutta nämä asiat eivät ole vain minun käsissäni, Breen summaa.

Breen jatkaa Hyundain WRC-auton ratissa seuraavassa osakilpailussa Belgiassa. Irlantilainen voitti Ypres-rallin, kun se viimeksi ajettiin vuonna 2019, joskaan tuolloin kisa ei kuulunut MM-kalenteriin.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat